Ant grotelių keptas ešerys su Provanso žolelėmis ir sviestu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Ant grotelių keptas ešerys su Provanso žolelėmis ir sviestu

Ant žarijų keptas ešerys su Provanso žolelėmis ir sviestu gaunamas labai sultingas ir švelnus, su traškia plutele. Ant žarijų kepta žuvis skoniu nenusileidžia mėsai. Jūros ešerys - puikus pasirinkimas kepti ant anglių. Jo skani švelni mėsa turi optimalų riebalų kiekį (nuo 3,5 iki 6 %) ir puikiai dera su daržovėmis, ryžiais, žolelėmis, prieskoniais. Pats jūros ešerys yra sveika, mažai kaloringa jūros gėrybė, kurioje gausu baltymų, o dėl kepimo ji išsaugo naudingąsias savybes.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
154 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
10 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ant grotelių keptas ešerys su Provanso žolelėmis ir sviestu Žingsnis 1
Padarykite negilius įpjovimus ešerių filė. Aptepkite žuvį ištirpintu sviestu. Pabarstykite prieskoniais, druska ir pipirais pagal skonį.

Žingsnis 2

Ant grotelių keptas ešerys su Provanso žolelėmis ir sviestu Žingsnis 2
Kepkite ant grotelių 10-15 minučių, kol taps traškūs.

Žingsnis 3

Ant grotelių keptas ešerys su Provanso žolelėmis ir sviestu Žingsnis 3
Paruoštą žuvį sudėkite į lėkštę ir papuoškite salotų lapais, vyšniniais pomidorais. Gero apetito.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos