Publikavimo data: 2024-09-16
Ant grotelių keptas ešerys su Provanso žolelėmis ir sviestu
Ant žarijų keptas ešerys su Provanso žolelėmis ir sviestu gaunamas labai sultingas ir švelnus, su traškia plutele. Ant žarijų kepta žuvis skoniu nenusileidžia mėsai. Jūros ešerys - puikus pasirinkimas kepti ant anglių. Jo skani švelni mėsa turi optimalų riebalų kiekį (nuo 3,5 iki 6 %) ir puikiai dera su daržovėmis, ryžiais, žolelėmis, prieskoniais. Pats jūros ešerys yra sveika, mažai kaloringa jūros gėrybė, kurioje gausu baltymų, o dėl kepimo ji išsaugo naudingąsias savybes.
Žingsnis 1
Padarykite negilius įpjovimus ešerių filė. Aptepkite žuvį ištirpintu sviestu. Pabarstykite prieskoniais, druska ir pipirais pagal skonį.
Žingsnis 2
Kepkite ant grotelių 10-15 minučių, kol taps traškūs.
Žingsnis 3
Paruoštą žuvį sudėkite į lėkštę ir papuoškite salotų lapais, vyšniniais pomidorais. Gero apetito.
Kategorijos