Ant grotelių keptas tunas su baltuoju padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ant grotelių keptas tunas su baltuoju padažu

Tunas yra žuvis, kurioje gausu baltymų, riebalų rūgščių, vitaminų ir mineralų. Turi mažai kalorijų ir yra laikomas dietiniu produktu. Išvaizda ir skoniu žuvis primena mėsą, todėl kartais tunas vadinamas "jūros veršiena". Tunų galima nusipirkti ištisus metus, tačiau šviežiausia žuvis parduodama žvejybos sezono metu nuo gegužės iki rugsėjo pradžios. Tunas dažniausiai parduodamas filė pavidalu. Jis greitai džiūsta, todėl nusipirkus žuvį reikia iš karto išvirti.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
113 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.05/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ant grotelių keptas tunas su baltuoju padažu Žingsnis 1
Marinuokite kepsnius. Tuno kepsnius patepkite garstyčiomis. Palikite žuvį marinuotis 30-40 minučių.

Žingsnis 2

Ant grotelių keptas tunas su baltuoju padažu Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į dubenėlį supilkite jogurtą ir suberkite sūrį. Sudėkite bazilikus ir česnakus. Viską sumaišykite, įberkite druskos ir pipirų. Visus ingredientus susmulkinkite panardinamuoju trintuvu.

Žingsnis 3

Ant grotelių keptas tunas su baltuoju padažu Žingsnis 3
Tuno gabalėlius kepkite ant grotelių. Įkaitinkite grilio keptuvę ir sudėkite ant jos žuvies kepsnius. Kiekvieną kepkite ant grotelių po 2-4 minutes iš abiejų pusių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos