Publikavimo data: 2024-06-08
Ant grotelių keptas tunas su baltuoju padažu
Tunas yra žuvis, kurioje gausu baltymų, riebalų rūgščių, vitaminų ir mineralų. Turi mažai kalorijų ir yra laikomas dietiniu produktu. Išvaizda ir skoniu žuvis primena mėsą, todėl kartais tunas vadinamas "jūros veršiena". Tunų galima nusipirkti ištisus metus, tačiau šviežiausia žuvis parduodama žvejybos sezono metu nuo gegužės iki rugsėjo pradžios. Tunas dažniausiai parduodamas filė pavidalu. Jis greitai džiūsta, todėl nusipirkus žuvį reikia iš karto išvirti.
Žingsnis 1
Marinuokite kepsnius. Tuno kepsnius patepkite garstyčiomis. Palikite žuvį marinuotis 30-40 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į dubenėlį supilkite jogurtą ir suberkite sūrį. Sudėkite bazilikus ir česnakus. Viską sumaišykite, įberkite druskos ir pipirų. Visus ingredientus susmulkinkite panardinamuoju trintuvu.
Žingsnis 3
Tuno gabalėlius kepkite ant grotelių. Įkaitinkite grilio keptuvę ir sudėkite ant jos žuvies kepsnius. Kiekvieną kepkite ant grotelių po 2-4 minutes iš abiejų pusių.
Kategorijos