Publikavimo data: 2024-06-08
Ant grotelių keptas tunas su žolelėmis
Tuno mėsa yra ne tik išskirtinio ir subtilaus skonio, bet ir sveika. Net ir virta ji išsaugo vitaminus ir mikroelementus. Tunų mėsoje gausu omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių, geležies, kalio, magnio, fosforo, vitaminų A, E ir D. Kartu žuvis pasižymi mažu kaloringumu - 100 g produkto yra 120 kcal, todėl ji nepakeičiama metant svorį. Jos vartojimas palankiai veikia nervų, širdies ir kraujagyslių, kaulų ir reprodukcinę sistemas, taip pat smegenų veiklą.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Į dubenį supilkite alyvuogių aliejų. Į aliejų suberkite susmulkintas žoleles. Sutarkuokite pusės laimo žievelę ir išspauskite kelis lašus sulčių į marinatą. Pagardinkite druska ir pipirais ir viską išmaišykite.
Žingsnis 2
Marinuokite tuno kepsnius. Sudėkite žuvį į gilų indą. Užpilkite marinatu ir palikite šaldytuve 20 minučių.
Žingsnis 3
Žuvį kepkite ant grotelių. Įkaitinkite kepsninę arba grilio keptuvę ant didžiausios kaitros. Žuvies kepsnius sudėkite ant sauso grilio paviršiaus. Kepkite po 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos