Ant grotelių keptas tunas su žolelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ant grotelių keptas tunas su žolelėmis

Tuno mėsa yra ne tik išskirtinio ir subtilaus skonio, bet ir sveika. Net ir virta ji išsaugo vitaminus ir mikroelementus. Tunų mėsoje gausu omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių, geležies, kalio, magnio, fosforo, vitaminų A, E ir D. Kartu žuvis pasižymi mažu kaloringumu - 100 g produkto yra 120 kcal, todėl ji nepakeičiama metant svorį. Jos vartojimas palankiai veikia nervų, širdies ir kraujagyslių, kaulų ir reprodukcinę sistemas, taip pat smegenų veiklą.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
109 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ant grotelių keptas tunas su žolelėmis Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Į dubenį supilkite alyvuogių aliejų. Į aliejų suberkite susmulkintas žoleles. Sutarkuokite pusės laimo žievelę ir išspauskite kelis lašus sulčių į marinatą. Pagardinkite druska ir pipirais ir viską išmaišykite.

Žingsnis 2

Ant grotelių keptas tunas su žolelėmis Žingsnis 2
Marinuokite tuno kepsnius. Sudėkite žuvį į gilų indą. Užpilkite marinatu ir palikite šaldytuve 20 minučių.

Žingsnis 3

Ant grotelių keptas tunas su žolelėmis Žingsnis 3
Žuvį kepkite ant grotelių. Įkaitinkite kepsninę arba grilio keptuvę ant didžiausios kaitros. Žuvies kepsnius sudėkite ant sauso grilio paviršiaus. Kepkite po 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos