Ant grotelių keptos lydekos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Ant grotelių keptos lydekos

Sudakas dažnai kepamas ant grotelių, į augalinio aliejaus marinatą dedant prieskonių ir žolelių. Šiame recepte, be druskos ir maltų juodųjų pipirų, naudojami rozmarinai ir čiobreliai. Lengvos rūgštelės patiekalui suteikia šviežiai spaustos laimo sultys, kurių taip pat dedama į marinatą. Svarbu laikytis žuvies kepimo iš abiejų pusių laiko, kad patiekalas nesugestų. Lydekos filė mirkoma aliejuje, todėl kepant ant grotelių žuviai susidarys apetitą kelianti auksinė plutelė!
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
162 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.46/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ant grotelių keptos lydekos Žingsnis 1
Sudėkite lydekų filė į gilų dubenį. Į žuvį įberkite čiobrelių ir rozmarinų, tada pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

Žingsnis 2

Ant grotelių keptos lydekos Žingsnis 2
Užpilkite lydekas augaliniu aliejumi, įpilkite šviežiai spaustų laimo sulčių ir palikite žuvį marinuotis 25 minutes. Žuvis įsigers į aliejų, todėl kepant lydekos įgaus auksinę plutelę.

Žingsnis 3

Ant grotelių keptos lydekos Žingsnis 3
Grilio keptuvę patepkite saulėgrąžų aliejumi ir įkaitinkite ant didelės ugnies. Sudėkite žuvį ant grilio keptuvės.

Žingsnis 4

Ant grotelių keptos lydekos Žingsnis 4
Po 3 minučių filė apverskite, kepkite dar 5 minutes, tada vėl apverskite ir kepkite dar 5 minutes.

Žingsnis 5

Ant grotelių keptos lydekos Žingsnis 5
Iš keptuvės ant grotelių keptuvėje iškeptas lydekas sudėkite į lėkštę. Patiekalas paruoštas!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos