Publikavimo data: 2024-06-12
Ant grotelių keptos lydekos
Sudakas dažnai kepamas ant grotelių, į augalinio aliejaus marinatą dedant prieskonių ir žolelių. Šiame recepte, be druskos ir maltų juodųjų pipirų, naudojami rozmarinai ir čiobreliai. Lengvos rūgštelės patiekalui suteikia šviežiai spaustos laimo sultys, kurių taip pat dedama į marinatą. Svarbu laikytis žuvies kepimo iš abiejų pusių laiko, kad patiekalas nesugestų. Lydekos filė mirkoma aliejuje, todėl kepant ant grotelių žuviai susidarys apetitą kelianti auksinė plutelė!
Žingsnis 1
Sudėkite lydekų filė į gilų dubenį. Į žuvį įberkite čiobrelių ir rozmarinų, tada pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 2
Užpilkite lydekas augaliniu aliejumi, įpilkite šviežiai spaustų laimo sulčių ir palikite žuvį marinuotis 25 minutes. Žuvis įsigers į aliejų, todėl kepant lydekos įgaus auksinę plutelę.
Žingsnis 3
Grilio keptuvę patepkite saulėgrąžų aliejumi ir įkaitinkite ant didelės ugnies. Sudėkite žuvį ant grilio keptuvės.
Žingsnis 4
Po 3 minučių filė apverskite, kepkite dar 5 minutes, tada vėl apverskite ir kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 5
Iš keptuvės ant grotelių keptuvėje iškeptas lydekas sudėkite į lėkštę. Patiekalas paruoštas!
Kategorijos