Publikavimo data: 2024-06-12
Ant grotelių keptos lydekos granatų marinate
Lydekų mėsa yra labai švelni, beveik be kaulų, pasižymi saldžiu, bet šiek tiek neryškiu skoniu. Dėl mūsų marinato lydekos įgauna ryškų ir sodrų skonį. Šiame patiekale gausu vitaminų, baltymų, aminorūgščių; jis pagreitina medžiagų apykaitos procesus; gerina imunitetą; stiprina nervų sistemą ir kt. Žuvį reikėtų valgyti bent kartą per savaitę. O jums mūsų receptas ypač patiks ir jūsų šeima jį užsisakys dažniau.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite žalumynus ir sumaišykite su garstyčiomis bei pipirais.
Žingsnis 2
Įpilkite padažo ir augalinio aliejaus
Žingsnis 3
Supjaustykite citriną plonais griežinėliais ir ja pagardinkite mišinį. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Šiame tirpale lydekas marinuokite 10-15 minučių.
Žingsnis 5
Ant ugnies pastatykite keptuvę, iš anksto pateptą aliejumi. Kepkite iš abiejų pusių, kol visiškai iškeps.
Žingsnis 6
Iškepusią žuvį sudėkite ant servetėlės, kad pašalintumėte riebalų perteklių.
Kategorijos