Ant grotelių keptos sardinės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Ant grotelių keptos sardinės

Sardinės yra silkinių šeimos žuvų rūšis. Išoriškai sardinės pasižymi pailgu kūnu, maža burna ir vaivorykštiniais žvynais. Vidutinis sardinių ilgis - 20-25 cm. Sardinės yra labai naudingos ir pasižymi puikiomis skonio savybėmis. Todėl jos dažnai naudojamos kulinarijoje, ypač Viduržemio jūros regiono virtuvėje. Sardinės tinka sriuboms, sultiniams, kotletams, salotoms, užkandžiams ir pyragams gaminti. Konservuotos sardinės aliejuje arba savo sultyse yra labai populiarus produktas.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
256 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
21 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ant grotelių keptos sardinės Žingsnis 1
Nupjaukite kelias citrinos skilteles, jų prireiks patiekalui papuošti.

Žingsnis 2

Ant grotelių keptos sardinės Žingsnis 2
Apšlakstykite sardinių filė augaliniu aliejumi ir apšlakstykite citrinos sultimis. Pagardinkite sardines druska ir pipirais. Dėkite filė ant įkaitintos grilio keptuvės ir kepkite po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Kepkite ant vidutinės ugnies, kad sardinės nesudegtų.

Žingsnis 3

Ant grotelių keptos sardinės Žingsnis 3
Sudėkite sardines į lėkštę, papuoškite citrinos griežinėliais ir pabarstykite šviežiai maltais pipirais. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos