Publikavimo data: 2024-06-22
Ant grotelių keptos sardinės
Sardinės yra silkinių šeimos žuvų rūšis. Išoriškai sardinės pasižymi pailgu kūnu, maža burna ir vaivorykštiniais žvynais. Vidutinis sardinių ilgis - 20-25 cm. Sardinės yra labai naudingos ir pasižymi puikiomis skonio savybėmis. Todėl jos dažnai naudojamos kulinarijoje, ypač Viduržemio jūros regiono virtuvėje. Sardinės tinka sriuboms, sultiniams, kotletams, salotoms, užkandžiams ir pyragams gaminti. Konservuotos sardinės aliejuje arba savo sultyse yra labai populiarus produktas.
Žingsnis 1
Nupjaukite kelias citrinos skilteles, jų prireiks patiekalui papuošti.
Žingsnis 2
Apšlakstykite sardinių filė augaliniu aliejumi ir apšlakstykite citrinos sultimis. Pagardinkite sardines druska ir pipirais. Dėkite filė ant įkaitintos grilio keptuvės ir kepkite po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Kepkite ant vidutinės ugnies, kad sardinės nesudegtų.
Žingsnis 3
Sudėkite sardines į lėkštę, papuoškite citrinos griežinėliais ir pabarstykite šviežiai maltais pipirais. Gero apetito!
Kategorijos