Publikavimo data: 2024-06-08
Ant grotelių keptuvėje kepta lašiša su daržovėmis
Ant grotelių keptą lašišą galite ruošti specialioje grilio keptuvėje, kurios dugnas yra briaunuotas ir kurioje maistas kepamas kaip grilio grotelėse, tačiau be atviros liepsnos. Tokioje keptuvėje paruošta lašiša būna ne mažiau apetitiška nei atvirame ore kepta žuvis. Toje pačioje keptuvėje galima greitai ir lengvai kepti daržoves ir grybus nenaudojant augalinio aliejaus, taip sumažinant pagaminto patiekalo kaloringumą ir išsaugant kuo daugiau maistingųjų medžiagų.
Žingsnis 1
Paruoškite ir apkepkite daržoves. Baklažanus ir cukinijas supjaustykite 5-6 mm storio apskritimais. Pievagrybius perpjaukite išilgai pusiau. Svogūnus perpjaukite pusiau. Įkaitinkite sausą kepsninę arba grilio keptuvę ir apkepkite baklažanų ir cukinijų griežinėlius, pievagrybių puseles, vyšninius pomidorus ir svogūnus.
Žingsnis 2
Kepkite kepsnius ant grotelių. Lašišos kepsnius iš abiejų pusių pagardinkite trupučiu druskos ir kepkite ant sauso grilio ar keptuvės po 5-6 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 3
Puoškite daržoves. Gilioje salotinėje sumaišykite balzaminį actą, sojų padažą, jūros druską, pipirus ir alyvuogių aliejų. Perkelkite visas daržoves į salotinę su padažu ir sumaišykite.
Kategorijos