Publikavimo data: 2025-08-17
Ant liepsnos kepta manų kruopų košė
Kiselis Rusijoje žinomas nuo senų laikų. Šiame recepte jam gaminti naudojami obuoliai ir manų kruopos. Toks kisielius patiks vaikams ir bus puikus manų kruopų košės pakaitalas. Rinkitės obuolius be tamsių dėmių ir vytimo požymių. Jie turi būti stiprūs. Geriau pirkti vietinius vaisius, nes importuoti gali būti apdoroti daugybe cheminių medžiagų. Užuoskite obuolio kvapą - jei jis neturi jokio aromato, jo pirkti nereikėtų.
Žingsnis 1
Paruoškite obuolius. Sudėkite obuolių skilteles į puodą, užpilkite vandeniu ir troškinkite, kol obuoliai suminkštės. Tada atvėsinkite ir supjaustykite obuolius trintuvu.
Žingsnis 2
Baigti ruošti grietinę. Supilkite pieną į atskirą puodą ir užvirinkite. Į pieną persijokite manų kruopas ir suberkite cukrų. Virkite 1-2 minutes, kol masė sutirštės, tada sumaišykite su obuolių mase, padalykite į porcijas ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Kategorijos