Publikavimo data: 2025-08-17
Ant skystos tešlos kepta pica su mėsa ir daržovėmis
"Skysta" picos tešla paruošiama greitai, receptas paprastas ir nereikalauja daug laiko bei pastangų. Norint paruošti skystą tešlą, reikia sumaišyti visus ingredientus ir iškepti. Tešla plonu sluoksniu išdėliojama formoje ir kepama, kol paruošta be priedų. Taip gaunamas pagrindas tolesniam kepimui. Tešlos pagrindas yra universalus, ingredientai gali būti bet kokie - maltinukai, vištiena, jūros gėrybės ir kt. Greitos picos receptas padės bet kokioje situacijoje.
Žingsnis 1
Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius su augaliniu aliejumi ir majonezu iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Miltus, kepimo miltelius ir druską supilkite į kiaušinių masę. Gerai išminkykite tešlą, kad neliktų miltų gumuliukų.
Žingsnis 3
Paimkite kepimo formą, patepkite ją augaliniu aliejumi. Tešlą plonu sluoksniu paskirstykite į riebalais išteptą formą. Šaukštu išlyginkite tešlos paviršių.
Žingsnis 4
Įdėkite formą su tešla į 180 °C įkaitintą orkaitę 20 minučių. Kol kepa pagrindas, paruoškite įdarui skirtus ingredientus.
Žingsnis 5
Pomidorus supjaustykite apskritais griežinėliais, saldžiąją papriką - plonais griežinėliais, mėsą - griežinėliais. Sūrį sutarkuokite stambia tarka, žoleles smulkiai sukapokite.
Žingsnis 6
Išimkite formą su pagrindu iš orkaitės. Karštą pagrindo paviršių aptepkite pomidorų padažu.
Žingsnis 7
Ant padažo sudėkite mėsos griežinėlius. Ant mėsos sudėkite paprikos griežinėlius.
Žingsnis 8
Viską uždenkite pomidorų griežinėliais. Pomidorus pabarstykite smulkintomis žolelėmis.
Žingsnis 9
Pabarstykite picą tarkuotu sūriu. Grąžinkite patiekalą į orkaitę ir kepkite 180 °C temperatūroje dar 20 minučių.
Žingsnis 10
Išimkite picą iš orkaitės. Mentele atsargiai išimkite picą iš formos ir padėkite ant plokščios lėkštės.
Kategorijos