Publikavimo data: 2025-08-18
Apelsininiai keksiukai su kreminiu sūrio pyragu
Kepiniai iš apelsinų tyrės būna kvapnūs, švelnios ir drėgnos, minkštos tekstūros. Varškės kremo kepurė suteikia jiems savito skonio, išmanumo ir sodrumo. Citrusinių vaisių skonis yra pagrindinė šios turtingos puokštės nata. Tokius kepinius galima ruošti ir paprastam, ir šventiniam stalui. Ypač žiemą jis populiarus su arbata, kava ir kitais karštais gėrimais.
Žingsnis 1
Apelsinų skilteles sutrinkite, sudėkite į maišytuvą ir sumaišykite, kol taps tyrė. Sudėkite į dubenį ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 2
Suplakite cukrų ir minkštą sviestą. Tada įmaišykite apelsinų tyrę ir viską gerai išsukite. Sudėkite miltus, kepimo miltelius ir kiaušinių masę, pagardinkite trupučiu druskos. Išminkykite tešlą iki vientisos masės.
Žingsnis 3
2/3 tešlos paskirstykite į popierines formeles ir 25 min. pašaukite į orkaitę. Kepkite 180-190 laipsnių temperatūroje.
Žingsnis 4
Sviestą plakite 4-5 minutes iki vientisos masės. Suberkite cukraus pudrą ir dar šiek tiek paplakite.
Kategorijos