Publikavimo data: 2024-05-19
Apelsinų confit
Apelsinų konfit - skanus ir sveikas patiekalas. Dėl švelnaus terminio apdorojimo išsaugomos visos vertingos citrusinių vaisių savybės. Apelsinai yra gerai žinomas vaistas nuo peršalimo, vitamino C šaltinis. Daugelyje apelsinų užtepėlių receptų namuose žiemai naudojami vaisiai su žievele. Prieš tai žievelę reikia kruopščiai nuplauti. Ruošiant skanėstą sunkumų nekils, jei laikysitės proporcijų ir žingsnis po žingsnio vykdysite nurodymus.
Žingsnis 1
Išvirkite citrusinius vaisius. Į puodą įpilkite vandens, sudėkite sveikus apelsinus, įjunkite ugnį ir leiskite užvirti. Tuomet sumažinkite degiklį ir virkite citrusinius vaisius apie 2 valandas. Išjunkite ugnį ir padėkite puodą su apelsinais į šaltą vietą 8-9 valandoms.
Žingsnis 2
Perdirbkite vaisius ir išvirkite konditerijos pagrindą. Po 8-9 valandų citrusinius vaisius išimkite iš puodo, pašalinkite žievelę, o žievelę supjaustykite plonomis juostelėmis. Grąžinkite minkštimą į puodą, įjunkite didelę ugnį ir virkite 5 minutes. Tada sumažinkite ugnį ir virkite, kol skystis sutirštės ir išgaruos. Puode turėtų likti maždaug 700-750 ml.
Žingsnis 3
Sirupą perkoškite. Apelsinų sirupą perkoškite per sietelį, išspauskite minkštimą ir išmeskite.
Žingsnis 4
Paruoškite konfitą. Į puodą supilkite citrusinių vaisių skystį, sudėkite žievelę, suberkite cukrų ir iš anksto išspaustas apelsinų sultis. Įjunkite vidutinę ugnį ir maišydami virkite, kol cukraus kristalai ištirps. Apytikslė virimo trukmė - 20 minučių.
Žingsnis 5
Konfitą išsaugokite. Supilkite karštą konfitą į sterilizuotus stiklainius, uždarykite dangteliais ir palikite visiškai atvėsti.
Kategorijos