Publikavimo data: 2025-08-17
Apelsinų ir bananų pyragas be kiaušinių
Bananai yra bene vienas iš labiausiai prieinamų ir gerai žinomų atogrąžų vaisių mūsų šalyje. Kvapnus, maistingas bananų minkštimas naudojamas daugelyje patiekalų ir gėrimų, suteikia jiems aksominę tekstūrą ir būdingą malonų kvapą. Kepant bananai sėkmingai pakeičia kiaušinius, todėl jie naudojami saldiems pyragams ir bandelėms gaminti, ypač per gavėnią. Į pyragų tešlą įmaišę apelsinų sulčių ir rūgščiųjų rūgštynių, galite išgauti subalansuotą skonį, o riešutai suteiks kepiniams dar daugiau naudos ir skonio.
Žingsnis 1
Nuluptus bananus sudėkite į dubenį ir sutrinkite šakute. Nebūtina pasiekti vientisos masės, bananų gabalėliai gatavame pyrage bus labai naudingi. Į trintus bananus įmaišykite augalinį aliejų, cukrų, sultenes ir riešutus ir supilkite apelsinų sultis. Kruopščiai išmaišykite šakute, kad cukrus ištirptų.
Žingsnis 2
Sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius, sodą ir vanilinį cukrų. Į receptą neįtraukite kepimo sodos - dėl bananų ir sultenių tešla kepdama sunkiau pakyla. Sudėkite sausus ingredientus į dubenyje esantį bananų mišinį ir sumaišykite šakute arba mentele iki vientisos ir lipnios masės. Supilkite tešlą į formą ir pašaukite į orkaitę 60 minučių. Išjunkite orkaitę ir leiskite pyragui pastovėti dar 20 minučių. Perkelkite į lėkštę ir patiekite.
Kategorijos