Publikavimo data: 2024-09-16
Apelsinų ir garstyčių padaže kepta lašiša
Kepta lašiša apelsinų ir garstyčių padaže - įdomus keptos raudonos žuvies patiekimo variantas. Garstyčių ir apelsinų padažas yra pikantiško saldžiarūgščio skonio su maloniu subtiliu apelsinų aromatu. Šis žuvies patiekalas išsiskiria išskirtiniu skoniu. Vietoj lašišos galite kepti lašišą, upėtakį arba rausvąją lašišą. Į patiekalą galite įdėti bet kokių kitų prieskonių pagal savo skonį ir paruošti mėgstamą garnyrą, pavyzdžiui, ryžių, kvinojų arba keptų jaunų bulvių.
Žingsnis 1
Apelsiną supjaustykite apskritimais.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Tinkamo dydžio inde sumaišykite garstyčias, citrinos sultis, druską ir pipirus.
Žingsnis 3
Nuplautą lašišos filė sudėkite į marinatą ir palikite mirkti 10 minučių.
Žingsnis 4
Marinuotą lašišos filė sudėkite į tinkamo dydžio kepimo indą ant apelsinų žiedų, viršų pabarstykite žolelėmis pagal skonį. Dėkite indą į orkaitę ir kepkite 10-15 minučių 200 laipsnių temperatūroje, kol paruduos.
Žingsnis 5
Paruoštą žuvį ir apelsiną sudėkite į serviravimo lėkštę. Pagal skonį galite apšlakstyti citrinos sultimis. Patiekite.
Kategorijos