Apelsinų ir garstyčių padaže kepta lašiša pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Apelsinų ir garstyčių padaže kepta lašiša

Kepta lašiša apelsinų ir garstyčių padaže - įdomus keptos raudonos žuvies patiekimo variantas. Garstyčių ir apelsinų padažas yra pikantiško saldžiarūgščio skonio su maloniu subtiliu apelsinų aromatu. Šis žuvies patiekalas išsiskiria išskirtiniu skoniu. Vietoj lašišos galite kepti lašišą, upėtakį arba rausvąją lašišą. Į patiekalą galite įdėti bet kokių kitų prieskonių pagal savo skonį ir paruošti mėgstamą garnyrą, pavyzdžiui, ryžių, kvinojų arba keptų jaunų bulvių.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
138 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Apelsinų ir garstyčių padaže kepta lašiša Žingsnis 1
Apelsiną supjaustykite apskritimais.

Žingsnis 2

Apelsinų ir garstyčių padaže kepta lašiša Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Tinkamo dydžio inde sumaišykite garstyčias, citrinos sultis, druską ir pipirus.

Žingsnis 3

Apelsinų ir garstyčių padaže kepta lašiša Žingsnis 3
Nuplautą lašišos filė sudėkite į marinatą ir palikite mirkti 10 minučių.

Žingsnis 4

Apelsinų ir garstyčių padaže kepta lašiša Žingsnis 4
Marinuotą lašišos filė sudėkite į tinkamo dydžio kepimo indą ant apelsinų žiedų, viršų pabarstykite žolelėmis pagal skonį. Dėkite indą į orkaitę ir kepkite 10-15 minučių 200 laipsnių temperatūroje, kol paruduos.

Žingsnis 5

Apelsinų ir garstyčių padaže kepta lašiša Žingsnis 5
Paruoštą žuvį ir apelsiną sudėkite į serviravimo lėkštę. Pagal skonį galite apšlakstyti citrinos sultimis. Patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos