Publikavimo data: 2024-03-30
Apelsinų keksas
Apelsinų keksas - tai orus ir švelnus pyragas, kurio pagrindą sudaro vienas sveikiausių vaisių. Pagal šį receptą keksiukai ruošiami su apelsinų žievele ir apelsinų sultimis, kad skonis būtų intensyvesnis. Desertui rinkitės kietesnius apelsinus. Taip bus lengviau sutarkuoti žievelę.
Žingsnis 1
Tešlai išplakite cukrų ir kiaušinius mikseriu, atskirai įmaišykite miltus ir kepimo miltelius. Tada sausus ingredientus įmaišykite į plaktus kiaušinius. Sudėkite ištirpintą sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Įdarui sutarkuokite vieno apelsino žievelę, išspauskite sultis ir viską įmaišykite į tešlą.
Žingsnis 3
Supilkite tešlą maždaug iki pusės į keksiukų formeles. Pusvalandžiui pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Prieš patiekdami keksiukus išimkite iš formelių. Gero apetito!
Kategorijos