Apelsinų keksas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Apelsinų keksas

Apelsinų keksas - tai orus ir švelnus pyragas, kurio pagrindą sudaro vienas sveikiausių vaisių. Pagal šį receptą keksiukai ruošiami su apelsinų žievele ir apelsinų sultimis, kad skonis būtų intensyvesnis. Desertui rinkitės kietesnius apelsinus. Taip bus lengviau sutarkuoti žievelę.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
304 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
36 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Apelsinų keksas Žingsnis 1
Tešlai išplakite cukrų ir kiaušinius mikseriu, atskirai įmaišykite miltus ir kepimo miltelius. Tada sausus ingredientus įmaišykite į plaktus kiaušinius. Sudėkite ištirpintą sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Apelsinų keksas Žingsnis 2
Įdarui sutarkuokite vieno apelsino žievelę, išspauskite sultis ir viską įmaišykite į tešlą.

Žingsnis 3

Apelsinų keksas Žingsnis 3
Supilkite tešlą maždaug iki pusės į keksiukų formeles. Pusvalandžiui pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Prieš patiekdami keksiukus išimkite iš formelių. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pusryčiai, popietė, užkandis, užkandžiai, vyšnių sezonas, keksas, kalėdiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių pusryčiai, vyšnių keksas, keksas su pienu, sviesto keksas

Kategorijos