Apelsinų keksas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Apelsinų keksas

Ši minkšta, ryškaus apelsinų skonio bandelė ypač tinka žiemos vakarais prie karštos arbatos ar kavos. Ją paruošti visai nesudėtinga.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
240 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
46 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.22/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Apelsinų keksas Žingsnis 1
Apelsiną su žievele 3 minutes dėkite į verdantį vandenį.

Žingsnis 2

Apelsinų keksas Žingsnis 2
Apelsiną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į maišytuvą.

Žingsnis 3

Apelsinų keksas Žingsnis 3
Sutrinkite apelsiną su minkštimu.

Žingsnis 4

Apelsinų keksas Žingsnis 4
Kiaušinius plakite su cukrumi, kol jie taps purūs ir putoti, apie 5 minutes.

Žingsnis 5

Apelsinų keksas Žingsnis 5
Į plaktus kiaušinius suberkite miltus.

Žingsnis 6

Apelsinų keksas Žingsnis 6
Sudėkite apelsinų tyrę ir viską sumaišykite šaukštu iki vientisos masės, pabarstykite cinamonu.

Žingsnis 7

Apelsinų keksas Žingsnis 7
Perkelkite tešlą į formą ir dėkite į įkaitintą orkaitę 45 min. 180 laipsnių temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pusryčiai, popietė, užkandis, užkandžiai, vyšnių sezonas, keksas, kalėdiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių pusryčiai, vyšnių keksas, keksas su pienu, sviesto keksas

Kategorijos