Publikavimo data: 2025-08-17
Apelsinų keksas
Ši minkšta, ryškaus apelsinų skonio bandelė ypač tinka žiemos vakarais prie karštos arbatos ar kavos. Ją paruošti visai nesudėtinga.
Žingsnis 1
Apelsiną su žievele 3 minutes dėkite į verdantį vandenį.
Žingsnis 2
Apelsiną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į maišytuvą.
Žingsnis 3
Sutrinkite apelsiną su minkštimu.
Žingsnis 4
Kiaušinius plakite su cukrumi, kol jie taps purūs ir putoti, apie 5 minutes.
Žingsnis 5
Į plaktus kiaušinius suberkite miltus.
Žingsnis 6
Sudėkite apelsinų tyrę ir viską sumaišykite šaukštu iki vientisos masės, pabarstykite cinamonu.
Žingsnis 7
Perkelkite tešlą į formą ir dėkite į įkaitintą orkaitę 45 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos