Apelsinų keksas su kefyru pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Apelsinų keksas su kefyru

Išvertus žodį "cupcake" reiškia kelias sąvokas - "vaisius" ir "pyragas". Šis kepinys atsirado maždaug XIX a. Tuo metu keksas buvo kepamas moliniuose induose, nes specialių formų paprasčiausiai nebuvo. Keksiukų tešlą sudarė rupūs miltai, sumaišyti su medumi, sultenėmis ir riešutais. Toks desertas labiau priminė bandelę nei visavertį šiuolaikinį keksą, sudarytą iš miltų, kiaušinių, sviesto ir cukraus, su džiovintais vaisiais, šokoladu ir uogomis, šiandien sulaukusį didelės meilės ir populiarumo.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
261 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
37 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.9/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Apelsinų keksas su kefyru Žingsnis 1
Kiaušinių, sviesto ir cukraus mišinį išplakite mikseriu. Įmaišykite kefyrą ir sodą, vanilinį cukrų ir apelsino žievelę. Palaipsniui suberkite miltus, nepamiršdami gerai išmaišyti.

Žingsnis 2

Apelsinų keksas su kefyru Žingsnis 2
Paruoštą tešlą sudėkite į specialią formą ir 50 minučių pašaukite į 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę. Dantų krapštuku patikrinkite, ar kepinys iškepęs.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pusryčiai, popietė, užkandis, užkandžiai, vyšnių sezonas, keksas, kalėdiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių pusryčiai, vyšnių keksas, keksas su pienu, sviesto keksas

Kategorijos