Publikavimo data: 2025-08-19
Apelsinų keksas su kefyru
Išvertus žodį "cupcake" reiškia kelias sąvokas - "vaisius" ir "pyragas". Šis kepinys atsirado maždaug XIX a. Tuo metu keksas buvo kepamas moliniuose induose, nes specialių formų paprasčiausiai nebuvo. Keksiukų tešlą sudarė rupūs miltai, sumaišyti su medumi, sultenėmis ir riešutais. Toks desertas labiau priminė bandelę nei visavertį šiuolaikinį keksą, sudarytą iš miltų, kiaušinių, sviesto ir cukraus, su džiovintais vaisiais, šokoladu ir uogomis, šiandien sulaukusį didelės meilės ir populiarumo.
Žingsnis 1
Kiaušinių, sviesto ir cukraus mišinį išplakite mikseriu. Įmaišykite kefyrą ir sodą, vanilinį cukrų ir apelsino žievelę. Palaipsniui suberkite miltus, nepamiršdami gerai išmaišyti.
Žingsnis 2
Paruoštą tešlą sudėkite į specialią formą ir 50 minučių pašaukite į 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę. Dantų krapštuku patikrinkite, ar kepinys iškepęs.
Kategorijos