Publikavimo data: 2025-08-19
Apelsinų keksiukai su grietinėlės kremu
Šie apelsinų skonio pyragėliai puikiai papildys saldų Naujųjų metų išvakarių stalą. Tešla paprastai gaminama iš sviesto, išplakto su kiaušiniais, kvietinių miltų ir cukraus. Į ją dedama citrinos arba apelsino žievelės, vanilino, cinamono, šafrano ar kitų prieskonių, priklausomai nuo skonio ir nuotaikos. Kepiniai iš kitų mažų keksiukų išsiskiria savo erdviu, kreminiu varškės ir plaktos grietinėlės dangteliu.
Žingsnis 1
Nulupkite apelsiną specialiu peiliu arba smulkia tarka. Stenkitės pašalinti tik apelsino žievelę be balto žievelės sluoksnio.
Žingsnis 2
Tada sudėkite žievelę į maišytuvą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Jei neturite blenderio, žievelę galite supjaustyti mažais kubeliais aštriu peiliu.
Žingsnis 3
Vištienos kiaušinius plakite plaktuvu, kol taps lengvi ir purūs, tada sudėkite cukrų ir sviestą ir dar 5-7 minutes plakite mikseriu. Sudėkite žievelę ir toliau maišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Į kvietinius miltus suberkite druską ir kepimo miltelius. Išmaišykite ir užminkykite skystą, tirštos grietinės konsistencijos tešlą. Dėkite tešlą į keksiukų formą arba kepkite 180 ℃ įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes, kol bus paruošta.
Žingsnis 5
Kol keksiukai aušta, atskirame dubenyje išplakite grietinėlę su cukraus pudra ir, kai grietinėlė taps vientisa ir standi, po truputį supilkite varškės kremą. Į konditerinį maišelį su suformuotu antgaliu įdėkite kremo ir papuoškite keksiukus pagal savo skonį.
Kategorijos