Publikavimo data: 2024-04-28
Apelsinų kuskusas
Kulich - tai Velykoms kepama duona. Tačiau Rusijoje ji egzistavo dar gerokai iki krikščionybės priėmimo kaip apeiginis duonos skanėstas. Šiuolaikinį pavidalą Kulich įgavo po to, kai XIX a. į Rusiją iš Prancūzijos buvo atvežta romo baba, kurią labai pamėgo Rusijos gyventojai. Pamažu šis kepinys tapo pagrindiniu Velykų stalo patiekalu. Kulich su apelsinais yra vienas iš deserto gaminimo variantų. Be įprastų produktų rinkinio, reikia citrusinių vaisių žievelės ir sulčių.
Žingsnis 1
Supilkite mieles į pieną, suberkite pusę cukraus ir palikite pastovėti 15 minučių, kol mielės pakils. Į atskirą dubenį persijokite 2 puodelius miltų ir suberkite į mieles bei pieną. Viską sumaišykite, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30 minučių pastovėti šiltoje vietoje.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Į tešlą sudėkite sviestą, apelsinų sultis, likusį cukrų ir išmaišykite. Atskirame dubenyje suplakite kiaušinius ir kartu su žievele supilkite į tešlą, dar kartą gerai išmaišykite. Palaipsniui suberkite likusius miltus ir užminkykite tešlą. Tada uždenkite rankšluosčiu ir palikite pakilti dar 30 minučių, tešla turėtų padvigubėti. Sudėkite cukruotus vaisius ir dar kartą išminkykite tešlą, kad cukruoti vaisiai tolygiai pasiskirstytų tešloje.
Žingsnis 3
Iškepkite pyragus. Tešlą sudėkite į formeles ir palikite 30 minučių. Tada, tešlai pakilus, kepkite pyragėlius iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 50 minučių.
Kategorijos