Publikavimo data: 2024-05-25
Apelsinų pyragas
Galite greitai paruošti apelsinų pyragą arbatai savo šeimai - minkštą, erdvų ir labai gražų. Norėdami pasigaminti ryškaus citrusinių vaisių skonio kepinių, nepamirškite, kad nusipirktus apelsinus geriau sunaudoti per savaitę - žievelės gali prarasti malonų kvapą. Tešlą išminkykite mikseriu. Tuomet ji išeis tokia, kokia ir turi būti - puri ir minkšta.
Žingsnis 1
Paruoškite sausainių tešlą. Kiaušinių baltymus sudėkite į atskirą dubenį ir padėkite į šaldytuvą. Kiaušinių trynius sumaišykite su puse cukraus ir išplakite iki baltumo. Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos. Plakite mikseriu iki purių putų. Tęsdami procesą, palaipsniui suberkite likusį cukrų ir plakite iki tirštos kreminės masės. Baltymus sumaišykite su tarkuota žievele (šiaudelį pasilikite) ir tryniais. Į dubenį su kiaušiniais persijokite miltus. Užminkykite tešlą. Sudėkite apelsinų skilteles ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Iškepkite apelsinų pyragą. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Perkelkite pyragą, išlyginkite viršų. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20-25 minutes, kol pyrago viršus taps šviesiai rudas.
Kategorijos