Apelsinų pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Apelsinų pyragas

Galite greitai paruošti apelsinų pyragą arbatai savo šeimai - minkštą, erdvų ir labai gražų. Norėdami pasigaminti ryškaus citrusinių vaisių skonio kepinių, nepamirškite, kad nusipirktus apelsinus geriau sunaudoti per savaitę - žievelės gali prarasti malonų kvapą. Tešlą išminkykite mikseriu. Tuomet ji išeis tokia, kokia ir turi būti - puri ir minkšta.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
232 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
46 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.92/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Apelsinų pyragas Žingsnis 1
Paruoškite sausainių tešlą. Kiaušinių baltymus sudėkite į atskirą dubenį ir padėkite į šaldytuvą. Kiaušinių trynius sumaišykite su puse cukraus ir išplakite iki baltumo. Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos. Plakite mikseriu iki purių putų. Tęsdami procesą, palaipsniui suberkite likusį cukrų ir plakite iki tirštos kreminės masės. Baltymus sumaišykite su tarkuota žievele (šiaudelį pasilikite) ir tryniais. Į dubenį su kiaušiniais persijokite miltus. Užminkykite tešlą. Sudėkite apelsinų skilteles ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Apelsinų pyragas Žingsnis 2
Iškepkite apelsinų pyragą. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Perkelkite pyragą, išlyginkite viršų. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20-25 minutes, kol pyrago viršus taps šviesiai rudas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos