Publikavimo data: 2025-08-20
Apelsinų skonio imbieriniai sausainiai
Kalėdų šventės pripildo mūsų namus jaukumo ir mandarinų, apelsinų, imbiero bei cinamono skonio. Namų šeimininkės pradeda ruošti tradicinius skanėstus šventiniam stalui. Ir čia, žinoma, neapsieinama be saldumynų - imbierinių sausainių ar meduolinių meduolių. Į sausainių tešlą įberkite apelsino žievelės - jų skonis bus daug stipresnis. Žievelę pjaustykite labai plonai, tik apelsinų sluoksnį, kitaip sausainiai gausis "kartūs".
Žingsnis 1
Į suminkštintą sviestą įmaišykite ½ puodelio baltojo cukraus ir ½ puodelio rudojo cukraus. Išminkykite iki baltumo, tada sudėkite apelsino žievelę ir sultis bei kiaušinį. Dar kartą gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Persijotus kvietinius miltus sumaišykite su smulkintais riešutais ir imbiero milteliais. Užminkykite minkštą tešlą, suformuokite rutulį ir padalykite į dvi dalis.
Žingsnis 3
Iš dviejų tešlos dalių padarykite dvi dešreles, suvyniokite jas į maistinę plėvelę su cukrumi ir 180 minučių padėkite į šaldytuvą. Tai daroma tam, kad tešla stabilizuotųsi.
Žingsnis 4
Tada kiekvieną dešrelę supjaustykite 2 cm storio apskritimais, sudėkite juos ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite apie 15 minučių 180 ℃ temperatūroje.
Kategorijos