Raudoni aksominiai sausainiai. receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-17

Raudoni aksominiai sausainiai. receptas

Švelnus sausainis, tirpstantis burnoje ir paliekantis saldų poskonį - visa tai yra sausainis "Red Velvet". Jo nestandartinė spalva taps ryškia detale pilkoje kasdienybėje ir paįvairins net įprastą arbatos vakarėlį. Pagrindinių ingredientų šiems sausainiams gaminti tikrai rasite savo virtuvėje, o dažiklį galima pasigaminti iš improvizuotų produktų - pavyzdžiui, uogų.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
292 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
47 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.1/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Raudoni aksominiai sausainiai. receptas Žingsnis 1
Sviestą iš šaldytuvo išimkite likus 30 minučių iki gaminimo. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.

Žingsnis 2

Raudoni aksominiai sausainiai. receptas Žingsnis 2
Atskirkite baltymus nuo trynių. Kol kas trynius atidėkite į šalį, o baltymus supilkite į didelį dubenį ir plakite mikseriu arba trintuvu, kol taps purūs ir standūs. Tinkamai išplakti baltymai yra baltos spalvos ir stabilios struktūros - jie neskyla.

Žingsnis 3

Raudoni aksominiai sausainiai. receptas Žingsnis 3
Į baltymus sudėkite trynius ir cukrų ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 4

Raudoni aksominiai sausainiai. receptas Žingsnis 4
Į tešlą įlašinkite 2-3 lašus skystų maistinių dažų ir maišykite, kol tešla taps vientisos spalvos.

Žingsnis 5

Raudoni aksominiai sausainiai. receptas Žingsnis 5
Paimkite kitą gilų dubenį, supilkite į jį pieną, sudėkite sviestą ir sodą. Plakite, kol sviestas ištirps ir atsiras burbuliukų.

Žingsnis 6

Raudoni aksominiai sausainiai. receptas Žingsnis 6
Išplaktus kiaušinius ir pieną sumaišykite su sviestu. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir atsargiai, nuolat maišydami, supilkite į kiaušinių ir sviesto masę.

Žingsnis 7

Raudoni aksominiai sausainiai. receptas Žingsnis 7
Šiek tiek pasūdykite tešlą, suberkite likusius miltus ir kruopščiai išmaišykite, kad tešla būtų vientisa - be gumuliukų.

Žingsnis 8

Raudoni aksominiai sausainiai. receptas Žingsnis 8
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu. Išimkite 1 valgomąjį šaukštą tešlos (= 1 sausainis) ir dėkite ant kepimo skardos. Pakartokite su visa tešla.

Žingsnis 9

Raudoni aksominiai sausainiai. receptas Žingsnis 9
Kepkite sausainius 15-20 minučių 180 °C temperatūros orkaitėje. Išimkite sausainius iš kepimo skardos mentele ir sudėkite į serviravimo lėkštę. Galite patikrinti, ar sausainiai jau paruošti, pradūrę juos dantų krapštuku: jei dantų krapštukas išlenda sausas, sausainiai jau paruošti.

Žingsnis 10

Raudoni aksominiai sausainiai. receptas Žingsnis 10
Patiekite papuošę cukraus pudra ir mėtos lapeliu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos