Publikavimo data: 2024-01-17
Raudoni aksominiai sausainiai. receptas
Švelnus sausainis, tirpstantis burnoje ir paliekantis saldų poskonį - visa tai yra sausainis "Red Velvet". Jo nestandartinė spalva taps ryškia detale pilkoje kasdienybėje ir paįvairins net įprastą arbatos vakarėlį. Pagrindinių ingredientų šiems sausainiams gaminti tikrai rasite savo virtuvėje, o dažiklį galima pasigaminti iš improvizuotų produktų - pavyzdžiui, uogų.
Žingsnis 1
Sviestą iš šaldytuvo išimkite likus 30 minučių iki gaminimo. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Atskirkite baltymus nuo trynių. Kol kas trynius atidėkite į šalį, o baltymus supilkite į didelį dubenį ir plakite mikseriu arba trintuvu, kol taps purūs ir standūs. Tinkamai išplakti baltymai yra baltos spalvos ir stabilios struktūros - jie neskyla.
Žingsnis 3
Į baltymus sudėkite trynius ir cukrų ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Į tešlą įlašinkite 2-3 lašus skystų maistinių dažų ir maišykite, kol tešla taps vientisos spalvos.
Žingsnis 5
Paimkite kitą gilų dubenį, supilkite į jį pieną, sudėkite sviestą ir sodą. Plakite, kol sviestas ištirps ir atsiras burbuliukų.
Žingsnis 6
Išplaktus kiaušinius ir pieną sumaišykite su sviestu. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir atsargiai, nuolat maišydami, supilkite į kiaušinių ir sviesto masę.
Žingsnis 7
Šiek tiek pasūdykite tešlą, suberkite likusius miltus ir kruopščiai išmaišykite, kad tešla būtų vientisa - be gumuliukų.
Žingsnis 8
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu. Išimkite 1 valgomąjį šaukštą tešlos (= 1 sausainis) ir dėkite ant kepimo skardos. Pakartokite su visa tešla.
Žingsnis 9
Kepkite sausainius 15-20 minučių 180 °C temperatūros orkaitėje. Išimkite sausainius iš kepimo skardos mentele ir sudėkite į serviravimo lėkštę. Galite patikrinti, ar sausainiai jau paruošti, pradūrę juos dantų krapštuku: jei dantų krapštukas išlenda sausas, sausainiai jau paruošti.
Žingsnis 10
Patiekite papuošę cukraus pudra ir mėtos lapeliu.
Kategorijos