Publikavimo data: 2024-01-04
Avižiniai sausainiai su bananais be cukraus receptas
Avižinių sausainių skonį tikrai galima vadinti vaikystės skoniu. Šiandien siūlome gerai žinomus avižinius sausainius paruošti pagal naują receptą, išsaugant skonio originalumą ir pridedant naudingų savybių. Gaminimo procesas užtruks tik 40 minučių, o rezultatas nepaliks abejingų net išrankiausio gurmano! Recepte yra sėklų ir džiovintų vaisių, todėl skanėstas yra sveikas, o bananai ir medus suteikia kepenėlėms saldumo ir švelnumo.
Žingsnis 1
Nulupkite bananus. Nuplaukite sultenes šaltame vandenyje, tada 10-15 minučių pamirkykite verdančiame vandenyje - taip jos taps tik skanesnės. Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Bananą supjaustykite apskritimais ir sudėkite į dubenį.
Žingsnis 3
Šakute sutrinkite bananus į tyrę.Geriausia imti prinokusius bananus, jie yra pakankamai saldūs, kad būtų galima lengvai sutrinti.
Žingsnis 4
Į bananų mišinį pagal skonį įberkite avižinių dribsnių, raugo, žiupsnelį druskos ir medaus ir ingredientus gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Į mišinį suberkite sultenes ir sėklas, tada dar kartą išmaišykite. Ingredientus įmaišykite palaipsniui, kad tešla taptų vientisa. Jei norite, kad sausainių skonis būtų įdomesnis, į tešlą galite įberti prieskonių, pavyzdžiui, cinamono, muskato riešuto ar imbiero.
Žingsnis 6
Kepimo skardą išklokite pergamentu. Iš tešlos suformuokite sausainius ir dėkite ant pergamento. Sudrėkinkite rankas šaltu vandeniu arba aliejumi, kad sausainius būtų lengviau formuoti.
Žingsnis 7
Siųskite sausainius į orkaitę ir kepkite 30 minučių 170 °C temperatūroje.
Žingsnis 8
Paruoštus sausainius perkelkite į lėkštę.
Kategorijos