Publikavimo data: 2024-03-30
Apelsinų zefyras
Tradiciniai zefyrai gaminami iš cukraus, vaisių ir uogų tyrės, kiaušinio baltymo ir agar-agaro arba pektino. Vaisių ir uogų tyrės dėka kaskart galima pagaminti naujo skonio zefyrų. Dažnai šeimininkės pirmenybę teikia obuolių skoniui. Antru pagal populiarumą skoniu galima laikyti uogų skonį. Tai braškės, avietės ir kt. Tačiau yra ir originalesnių variantų. Pavyzdžiui, zefyrai su apelsinais.
Žingsnis 1
Išvirkite apelsinų tyrę. Apelsinus sudėkite į puodą storu dugnu. Pastatykite ant silpnos ugnies. Virkite tyrę apie 25 minutes, kartais pamaišydami. Apelsinų tyrę ant kaitros sumaišykite su cukrumi. Maišykite, kol kristalai visiškai ištirps. Tada nuimkite nuo viryklės ir atvėsinkite. Sumaišykite tyrę ir baltymus. Suplakite mikseriu, kad masė padidėtų per 3 kartus.
Žingsnis 2
Paruoškite sirupą. Užpilkite agarą vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Supilkite reikiamą kiekį cukraus. Užvirinkite sirupą. Palikite jį virti dar 5 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite zefyrus. Toliau plakant apelsinų tyrę, plona srovele supilkite karštą sirupą. Plakite, kol zefyrų mišinys taps standus. Perpilkite zefyrų mišinį į konditerinį maišelį ir vamzdeliu sudėkite zefyrus ant kepimo popieriaus. Palikite desertą sustingti 24 valandoms.
Kategorijos