Publikavimo data: 2024-03-30
Zefyras zefyras
Marshmallow kilęs iš senovės laikų. Senovės Egipte gydytojai naudojo tirštą zefyro masę, kuri į anglų kalbą verčiama kaip "marsh mallow", tačiau ilgainiui ji pradėta naudoti daugiau kaip desertas. Šiuolaikinė kramtomojo zefyro versija atsirado praėjusio amžiaus viduryje, kai verslininkas Alex Doumak visiškai automatizavo jo gamybą. Ir šiandien ją galima pasigaminti namuose.
Žingsnis 1
Paruoškite invertuotą sirupą. Į puodą sunkiu dugnu įpilkite 0,5 puodelio vandens, 1,5 puodelio cukraus ir citrinos rūgšties. Mišinį užvirinkite, tada uždenkite ir virkite dar 40 minučių, kad sirupas būtų ne per tirštas ir gerai išsilydytų. Tada supilkite jį į stiklainį ir palikite atvėsti.
Žingsnis 2
Užvirkite sirupą zefyrams. Į 0,5 puodelio vandens suberkite želatiną ir, kai ji išbrinks, kaitinkite, kol visiškai ištirps, bet neužvirinkite. Puode sumaišykite likusį vandenį ir cukrų ir supilkite invertuotą sirupą. Mišinį nuolat maišydami užvirinkite, tada ant silpnos ugnies virkite dar 10 minučių nemaišydami.
Žingsnis 3
Įmaišykite zefyrų mišinį. Želatiną sudėkite į atskirą dubenį ir išplakite mikseriu nedideliu greičiu, tada supilkite sirupą, žiūrėdami, kad jis nepatektų ant mikserio, įmaišykite vaniliną. Padidinkite maišytuvo greitį, kol masė taps labai puri ir tiršta.
Žingsnis 4
Paruoškite zefyrus. Paruoštą masę sudėkite į konditerinį maišelį, išspauskite ilgas tvarkingas juosteles ant paruošto popieriaus ir palikite kelioms valandoms sukietėti. Tada atskirame dubenyje sumaišykite cukraus pudrą ir krakmolą ir apvoliokite juosteles šiame mišinyje. Jas žirklėmis supjaustykite mažais gabalėliais, kad jie iš karto patektų į likusį miltelių ir krakmolo mišinį. Jei reikia, zefyrus išvoliokite papildomai.
Kategorijos