Publikavimo data: 2024-04-17
Obuolių zefyras
Obuolių zefyrai gali būti laikomi sveiku naminiu skanėstu. Mažai kalorijų turintis desertas gaunamas paruošus zefyrus iš obuolių tyrės. Kad obuolių zefyras, paruoštas namuose, gerai išlaikytų savo formą, jį reikėtų gaminti su želatina. Pagal zefyrų iš obuolių receptą reikia paruošti keptų vaisių tyrę. Obuoliuose yra natūralaus pektino, kuris pasižymi želė efektu. Kartu su želatina jie padės zefyrui išlaikyti formą.
Žingsnis 1
Paruoškite obuolius. Sudėkite obuolius ant kepimo skardos ir kepkite 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Obuolius sutrinkite trintuvu, pertrinkite per sietelį, kad neliktų gumuliukų.
Žingsnis 2
Išmirkykite želatiną 30 ml vandens.
Žingsnis 3
Užvirkite sirupą. Cukrų ištirpinkite 50 ml vandens. Užvirinkite ir maišydami virkite 5-6 minutes.
Žingsnis 4
Paruoškite zefyrų mišinį. Vidutinio greičio plaktuvu išplakite obuolių padažą su kiaušinio baltymu. Sudėkite atskiestą želatiną ir vanilę. Maišykite 1 minutę. Į mišinį supilkite cukraus sirupą ir plakite 10-15 minučių. Perpilkite mišinį į konditerinį maišelį ir vamzdeliu supilkite zefyrus ant pergamentu arba silikoniniu kilimėliu išklotos kepimo skardos. Dėkite zefyrus į šaldytuvą 3 valandoms.
Kategorijos