Publikavimo data: 2024-03-30
Zefyrų uogienė
Kartus vaisinis uogienės zefyrų skonis puikiai kompensuoja vanilinį deserto saldumą. Tokį skanėstą iš naminės uogienės galima pagaminti tik namuose. Be to, gamindami zefyrus namuose, galite suteikti jiems individualią išvaizdą ir skonį, pavyzdžiui, vanilę pakeisti mėtų ekstraktu arba įpilti šiek tiek karamelės padažo. Virtuvėje užtruksite šiek tiek daugiau nei pusvalandį, tačiau desertas turės stingti 6-8 valandas.
Žingsnis 1
Paruoškite želatiną. Sumaišykite želatiną ir 3/4 puodelio vandens mikserio dubenyje. Palikite pastovėti apie 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite sirupą. Į nedidelį puodą suberkite cukrų ir druską, supilkite skystą medų ir ant didelės ugnies užvirinkite. Nuolat maišykite, kad cukrus ištirptų. Išjunkite ugnį. Leiskite sirupui pritraukti apie 10 minučių.
Žingsnis 3
Sirupą sumaišykite su želatina. Pradėkite plakti želatiną nedideliu greičiu ir lėtai supilkite į dubenį karštą cukraus sirupą. Kai bus supiltas visas sirupas, padidinkite greitį iki didelio ir plakite mišinį apie 12 minučių, kol jis taps labai tirštas. Įpilkite vanilino ir suplakite. Supilkite uogienę ir dar kartą suplakite.
Žingsnis 4
Paruoškite zefyrus. Šaukštu arba konditeriniu maišeliu suformuokite zefyrus ir išdėliokite juos ant pergamentinio popieriaus. Palikite sukietėti bent 6-8 valandoms. Tada apibarstykite cukraus pudra.
Kategorijos