Publikavimo data: 2024-04-17
Dietiniai zefyrai
Dietiniai zefyrai yra skanėstas tiems, kurie saugo savo figūrą. Šis lengvas ir lengvas desertas kilęs iš Prancūzijos. Skirtingai nei klasikinis desertas, zefyrai gaminami iš cukraus pakaitalų. Pagal receptą pp zefyras namuose gaminamas iš obuolių, kiaušinio baltymo, fruktozės ir agar-agaro. Mažai kaloringi zefyrai nepakeis visaverčio maisto, tačiau padės atsispirti pagundai suvalgyti ką nors kaloringesnio.
Žingsnis 1
Paruoškite obuolių tyrę. Kepkite obuolių puseles su odelėmis mikrobangų krosnelėje 10 minučių, kol suminkštės. Šaukštu išimkite minkštimą ir perkelkite į maišytuvo dubenį. Sutrinkite obuolius. Įdėkite 100 g fruktozės ir vanilino. Išmaišykite ir palikite pastovėti 1 valandą.
Žingsnis 2
Agarą pamirkykite šaltame vandenyje. Uždekite ant ugnies, įpilkite 200 g fruktozės, išmaišykite, užvirinkite. Virkite sirupą 5 minutes ant vidutinės ugnies. Išjunkite ugnį, leiskite šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 3
Paruoškite zefyrų mišinį. Kiaušinių baltymus supilkite į atvėsusį obuolių padažą ir plakite vidutinio greičio mikseriu. Pamažu supilkite į mišinį sirupą ir toliau plakite 10-15 minučių, kol taps purūs ir standūs.
Žingsnis 4
Suformuokite zefyrų puseles. Perpilkite masę į konditerinį maišelį. Dėkite ant skardos su kepimo popieriumi. Porcijomis supjaustykite zefyrus ir palikite juos 12 valandų džiūti ant stalo. Iš abiejų pusių sudėkite zefyrus. Jie gerai sulimpa tarpusavyje.
Kategorijos