Publikavimo data: 2024-04-17
Juodas zefyras
Juodųjų serbentų zefyrai gaminami iš juodųjų serbentų, šaldytų arba šviežių uogų. Pagal serbentų zefyrų receptą galima paruošti šiek tiek rūgštoko skonio uogų desertą. Marshmallow namuose iš serbentų gaunasi tamsiai violetinės spalvos. Juodųjų serbentų margučiuose yra naudingo vitamino C. Serbentų zefyras suteiks ne tik skonio malonumą, bet ir palaikys imunitetą. Rinkitės prinokusias uogas, kad zefyrai būtų sodraus skonio ir aromato.
Žingsnis 1
Paruoškite tyrę. Susmulkinkite serbentus trintuvu. Dėkite serbentų tyrę ant silpnos ugnies, užvirinkite ir virkite 7-10 min. Trintą tyrę pertrinkite per sietelį, kad pašalintumėte sėklas ir žievelę. Obuolius supjaustykite kubeliais, 10 min. pavirkite verdančiame vandenyje, kad suminkštėtų. Obuolius susmulkinkite trintuvu ir sudėkite į serbentus. Supilkite cukrų, maišykite, kol ištirps. Tyrę virkite 5 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite sirupą. Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų ir agarą. Užvirinkite ir virkite 5-6 minutes. Energingai maišykite, neleisdami sirupui prilipti prie dugno. Supilkite sirupą į tyrę, plakite 2 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite zefyrų mišinį. Baltymus supilkite į sutrintą zefyrą ir plakite mikseriu didžiausiu greičiu, kol susidarys standžios viršūnės. Plona srovele supilkite sirupą ir toliau plakite, kol masė padvigubės. Tai gali užtrukti 10 minučių.
Žingsnis 4
Suformuokite zefyrus. Supilkite mišinį į konditerinį maišelį ir sudėkite zefyrų puseles ant pergamentu iškloto padėklo. Leiskite zefyrams 10 valandų džiūti ant stalo kambario temperatūroje.
Kategorijos