Apelsinų žievelės pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Apelsinų žievelės pyragas

Šis aromatingas pyragas - geriausias būdas užbaigti šeimos pietus ar vakarienę. Dėl citrusinių vaisių skonis labai skanus ir neįprastas. Šiame recepte labai svarbios smulkmenos: vanilės esencija, raugas ir prinokę apelsinai. Tešla tampa maloniai puri, pikantiška ir akyta.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
311 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
38 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Apelsinų žievelės pyragas Žingsnis 1
Nuplovę apelsiną, nupjaukite vieną apelsino skiltelę papuošimui. Atskirame dubenyje plaktuvu plakite minkštą sviestą su cukrumi, kol ištirps. Sudėkite kiaušinius ir išmaišykite mikseriu. Supilkite apelsinų sultis ir žievelę.

Žingsnis 2

Apelsinų žievelės pyragas Žingsnis 2
Kiaušinių masę gerai išmaišykite ir suberkite į ją miltų mišinį, pašalindami visus gumulėlius. Tešla turėtų būti panaši į tirštą grietinę. Ištepkite daugiadienės keptuvės dubenį sviestu ir plonu sluoksniu pabarstykite manų kruopomis. Kepkite uždengę dangtį 50 minučių "Kepimo" režimu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos