Publikavimo data: 2024-06-09
Apelsinų žievelės pyragas
Šis aromatingas pyragas - geriausias būdas užbaigti šeimos pietus ar vakarienę. Dėl citrusinių vaisių skonis labai skanus ir neįprastas. Šiame recepte labai svarbios smulkmenos: vanilės esencija, raugas ir prinokę apelsinai. Tešla tampa maloniai puri, pikantiška ir akyta.
Žingsnis 1
Nuplovę apelsiną, nupjaukite vieną apelsino skiltelę papuošimui. Atskirame dubenyje plaktuvu plakite minkštą sviestą su cukrumi, kol ištirps. Sudėkite kiaušinius ir išmaišykite mikseriu. Supilkite apelsinų sultis ir žievelę.
Žingsnis 2
Kiaušinių masę gerai išmaišykite ir suberkite į ją miltų mišinį, pašalindami visus gumulėlius. Tešla turėtų būti panaši į tirštą grietinę. Ištepkite daugiadienės keptuvės dubenį sviestu ir plonu sluoksniu pabarstykite manų kruopomis. Kepkite uždengę dangtį 50 minučių "Kepimo" režimu.
Kategorijos