Publikavimo data: 2024-05-25
Apetitiškas ant žarijų keptas aštuonkojis
Akmens anglimi virtas aštuonkojis - tai patiekalas, kuris žadina apetitą jau vien dėl savo pavadinimo. Matyt, šis nuo seno naudojamas maisto gaminimo būdas šiuos pojūčius įrašė į žmogaus pasąmonę. Pagal šį receptą aštuonkojai pirmiausia marinuojami gausioje kompozicijoje, kurią sudaro svogūnai, česnakai, raudonasis sausas vynas, sojų padažas, aštrūs prieskoniai. Ir jau tai suteikia garantiją, kad gautas patiekalas bus populiariausių patiekalų sąrašo lyderis.
Žingsnis 1
Susmulkinkite svogūną ir česnaką. Rankomis suplėšykite bazilikų lapelius. Supilkite vyną ir sojų padažą į dubenį. Sudėkite svogūną, česnaką, gvazdikėlius ir bazilikus. Į marinatą sudėkite aštuonkojį, išmaišykite, uždenkite ir palikite kurį laiką marinuotis.
Žingsnis 2
Paruoškite anglis iki baltos spalvos. Išmeskite aštuonkojus į sietelį, marinatą išsaugokite. Dėkite aštuonkojį ant aliejumi pateptų grotelių ir kepkite virš žarijų 4-5 minutes, dažnai apšlakstydami marinatu.
Kategorijos