Publikavimo data: 2025-08-17
Apverstas spanguolių pyragas.
Apverstas spanguolių pyragas ruošiamas gana paprastai. Po kepimo spanguolės ir cukrus virs tirštu sirupu. Pyragą galima papuošti plakta grietinėle ant viršaus. Iš nurodyto produktų kiekio gausite pyragą 8 porcijoms. Kad būtų šiek tiek lengvesnis, verta cukrų pakeisti saldikliu ir imti mažesnio riebumo pieno. Nepamirškite kepimo formos ištepti sviestu. Pyrago paruošimą patikrinkite dantų krapštuku: jei jis sausas, pyragas paruoštas.
Žingsnis 1
Paruoškite pyrago tešlą. Dubenyje sumaišykite kvietinius miltus su kepimo milteliais ir druska. Cukrų ir sviestą išsukite mikseriu iki purumo. Įmuškite kiaušinį, įpilkite vanilės ekstrakto ir vėl plakite iki vientisos masės. Tada, vis dar plakant mikseriu, trimis dalimis pakaitomis supilkite miltus ir pieną.
Žingsnis 2
Surinkite ir iškepkite pyragą. Kepimo formos dugną pabarstykite cinamono cukrumi ir pipirais, išdėliokite spanguoles ir ant viršaus sudėkite pyragą, švelniai jį išlyginkite. Pašaukite pyragą į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35 minutėms. Tada leiskite jam atvėsti ir apverskite ant didelės lėkštės.
Kategorijos