Publikavimo data: 2024-05-01
Armėniški gata sausainiai
Armėniška gata - tai skanėstas iš miltų, sviesto ir kefyro arba matsoni. Kiekvienas Armėnijos regionas turi savo gatos gaminimo receptą. Gata kartais kepama iš mielinės tešlos, ji gali būti sausainio formos arba padaryta didelė ir apvali, o jos paviršius - pintas. Tačiau bet kokios tešlos ir bet kokios formos gata turi tą patį chorizą - sviesto trupinių ir cukraus įdarą.
Žingsnis 1
Paruoškite sausainių tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Minkštą sviestą supjaustykite mažais gabalėliais, pasiųskite į miltus ir pirštais sutrinkite į smulkius trupinius.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Į trupinių mišinį sudėkite kefyrą ir vištos kiaušinį, išmaišykite ir užminkykite tirštą, bet ne kietą tešlą. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių pailsėti. Kuo ilgiau tešla ilsėsis, tuo bus lankstesnė.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą, atvėsinkite ir įmaišykite vanilinį ir paprastąjį cukrų. Cukrų ir sviestą gerai išmaišykite, įberkite du šaukštus miltų ir išminkykite vientisą minkštą įdarą. Įdaras turi būti tokios konsistencijos, kad jį būtų lengva paskirstyti.
Žingsnis 4
Pradėkite formuoti sausainius. Pabarstykite darbo paviršių miltais. Tešlą iškočiokite į sluoksnį ir tolygiai paskirstykite sviesto įdarą. Kiekvieną sluoksnį susukite į glaudų ritinėlį, aštriu peiliu išilgai ritinėlio padarykite negilias juosteles ir kepimo šepetėliu patepkite kiaušinio tryniu. Aštriu peiliu supjaustykite vyniotinį 2-3 cm griežinėliais.
Žingsnis 5
Toliau kepkite gata sausainius. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite ant jos sausainių gabalėlius tam tikru atstumu vienas nuo kito. Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių. Kai gatos paviršius paruduos, mediniu dantų krapštuku patikrinkite, ar jie iškepę. Išimkite iš kepimo skardos, leiskite šiek tiek atvėsti ir sudėkite į lėkštę.
Kategorijos