Publikavimo data: 2024-05-26
Aromatinė lydeka su daržovėmis
Lydekos, kaip žuvies produktas, jau seniai populiarios. Ji ne tik turi mažai kalorijų ir riebalų, 16 mineralų ir daug baltymų, bet ir yra natūralus antiseptikas. Todėl šios žuvies porcija yra galingas vaistas nuo virusinių infekcijų. Prie viso to jos mėsa primena vištieną, o tinkamai apdorojus ji virsta švelniu patiekalu, ypač jei yra su daržovėmis, prieskoniais.
Žingsnis 1
Supjaustykite lydekos filė gabalėliais, pasūdykite ir užpilkite citrinos sultimis. Į gilų dubenį supilkite grietinę, suberkite prieskonius, išmaišykite ir užpilkite ant žuvies. Palikite marinuotis 60 minučių.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūnus ir morkas ir 7 minutes pakepinkite aliejuje. Panardinkite filė gabalėlius į miltus ir kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Į kepimo skardą sudėkite keptas daržoves, o ant viršaus - žuvį. Kepkite orkaitėje 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos