Aromatinė lydeka su daržovėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Aromatinė lydeka su daržovėmis

Lydekos, kaip žuvies produktas, jau seniai populiarios. Ji ne tik turi mažai kalorijų ir riebalų, 16 mineralų ir daug baltymų, bet ir yra natūralus antiseptikas. Todėl šios žuvies porcija yra galingas vaistas nuo virusinių infekcijų. Prie viso to jos mėsa primena vištieną, o tinkamai apdorojus ji virsta švelniu patiekalu, ypač jei yra su daržovėmis, prieskoniais.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
110 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aromatinė lydeka su daržovėmis Žingsnis 1
Supjaustykite lydekos filė gabalėliais, pasūdykite ir užpilkite citrinos sultimis. Į gilų dubenį supilkite grietinę, suberkite prieskonius, išmaišykite ir užpilkite ant žuvies. Palikite marinuotis 60 minučių.

Žingsnis 2

Aromatinė lydeka su daržovėmis Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūnus ir morkas ir 7 minutes pakepinkite aliejuje. Panardinkite filė gabalėlius į miltus ir kepkite, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 3

Aromatinė lydeka su daržovėmis Žingsnis 3
Į kepimo skardą sudėkite keptas daržoves, o ant viršaus - žuvį. Kepkite orkaitėje 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos