Publikavimo data: 2024-05-25
Aromatinga Belevskaja pastila
"Belev pastila" yra viena seniausių rusiškų pastilių veislių. Ją XIX a. Beleve, Tulos srityje, pradėjo gaminti pirklys Amvrosijus Prochorovas. "Įmonės paslaptis" yra ta, kad į receptą įeina kiaušinių baltymai, išplakti su cukrumi ir keptų obuolių minkštimu, ir tik Antonovka veislės. Tai suteikia gaminiui nepakartojamą skonį. Kitaip viskas yra kaip įprasta, ir bet kuris virėjas tokia pastile gali pradžiuginti savo šeimą, patiekti ją svečiams kaip skanėstą.
Žingsnis 1
Kepkite obuolius 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Nulupkite odelę. Minkštimą pertrinkite per sietelį, paskui per tankų sietelį.
Žingsnis 2
Plakite tyrę, kol ji taps balta ir padidės jos tūris. Suberkite cukrų ir plakite dar 15-20 minučių. Išplakite vištienos baltymus ir sumaišykite su išplakta tyre. Plakite kartu dar 5 minutes.
Žingsnis 3
Paruoštą masę išdėliokite ant kepimo skardos. Iš pradžių džiovinkite 60-70 laipsnių temperatūros orkaitėje. Tada sumažinkite temperatūrą iki 40-50 laipsnių. Po 30 minučių supjaustykite zefyrą gabalėliais ir džiovinkite dar apie valandą. Tada apverskite ir baigkite džiovinti.
Kategorijos