Publikavimo data: 2024-05-20
Serbentų zefyras
Žodis "pastille" kilęs iš lotyniško žodžio "pastillus" ir reiškia "pyragas". Juodųjų serbentų zefyras gaminamas iš virtos tyrės su cukrumi. Jei juodųjų serbentų pastilę paruošite namuose, gausite labai skanių uogų traškučių. Juodųjų serbentų pastilę galima paruošti ir iš karto patiekti prie arbatos arba sudėti į indą ir laikyti šaldytuve.
Žingsnis 1
Išvirkite uogas. Sudėkite serbentus į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant silpnos ugnies. Virkite po dangčiu, kol uogos pradės sproginėti. Tada išjunkite ugnį, išmaišykite ir palikite šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 2
Perdirbkite serbentus. Imersiniu maišytuvu susmulkinkite serbentus iki tyrės konsistencijos. Perkoškite tyrę per sietelį arba marlę, kad pašalintumėte didžiąją dalį smulkių kauliukų.
Žingsnis 3
Išvirkite tyrę. Į puodą supilkite tyrę ir cukrų. Išmaišykite ir palikite 20-30 minučių. Tada pastatykite ant silpnos ugnies ir užvirinkite. Maišydami virkite apie 10 minučių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba silikoniniu kilimėliu. Ant viršaus supilkite uogų tyrę ir mentele išlyginkite, kad zefyras būtų 3-8 milimetrų storio.
Žingsnis 4
Sudėkite zefyrus, kad išdžiūtų. Įjunkite orkaitę į žemiausią temperatūrą, įdėkite kepimo skardą į orkaitę ir džiovinkite atidarytomis orkaitės durelėmis apie 4-5 valandas, priklausomai nuo sluoksnio storio. Paruoštas zefyras turi gerai atsiskirti nuo popieriaus ir lankstytis visomis kryptimis. Paruoštą juodąjį zefyrą suvyniokite ir laikykite inde.
Kategorijos