Serbentų zefyras pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Serbentų zefyras

Žodis "pastille" kilęs iš lotyniško žodžio "pastillus" ir reiškia "pyragas". Juodųjų serbentų zefyras gaminamas iš virtos tyrės su cukrumi. Jei juodųjų serbentų pastilę paruošite namuose, gausite labai skanių uogų traškučių. Juodųjų serbentų pastilę galima paruošti ir iš karto patiekti prie arbatos arba sudėti į indą ir laikyti šaldytuve.
Gaminimo laikas
310 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
149 kcal.
Angliavandeniai
38 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.9/5 (31 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Serbentų zefyras Žingsnis 1
Išvirkite uogas. Sudėkite serbentus į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant silpnos ugnies. Virkite po dangčiu, kol uogos pradės sproginėti. Tada išjunkite ugnį, išmaišykite ir palikite šiek tiek atvėsti.

Žingsnis 2

Serbentų zefyras Žingsnis 2
Perdirbkite serbentus. Imersiniu maišytuvu susmulkinkite serbentus iki tyrės konsistencijos. Perkoškite tyrę per sietelį arba marlę, kad pašalintumėte didžiąją dalį smulkių kauliukų.

Žingsnis 3

Serbentų zefyras Žingsnis 3
Išvirkite tyrę. Į puodą supilkite tyrę ir cukrų. Išmaišykite ir palikite 20-30 minučių. Tada pastatykite ant silpnos ugnies ir užvirinkite. Maišydami virkite apie 10 minučių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba silikoniniu kilimėliu. Ant viršaus supilkite uogų tyrę ir mentele išlyginkite, kad zefyras būtų 3-8 milimetrų storio.

Žingsnis 4

Serbentų zefyras Žingsnis 4
Sudėkite zefyrus, kad išdžiūtų. Įjunkite orkaitę į žemiausią temperatūrą, įdėkite kepimo skardą į orkaitę ir džiovinkite atidarytomis orkaitės durelėmis apie 4-5 valandas, priklausomai nuo sluoksnio storio. Paruoštas zefyras turi gerai atsiskirti nuo popieriaus ir lankstytis visomis kryptimis. Paruoštą juodąjį zefyrą suvyniokite ir laikykite inde.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos