Publikavimo data: 2025-08-18
Aromatinga citrinų želė
Želė yra mažai kalorijų turintis desertas. Jis ne tik skanus, bet ir labai sveikas, nes jo pagrindą sudaro kolagenas. Šį patiekalą galima paruošti pagal bet kokį skonį. Iš vaisių pagaminta želė atrodo labai efektingai ir ryškiai.
Žingsnis 1
Aštriu peiliu nupjaukite tik viršutinį ploną geltoną citrinos žievelės sluoksnį, atsargiai nelieskite baltojo sluoksnio, nes jis yra kartus. Rankine sulčiaspaude išspauskite sultis iš nuluptų citrinų.
Žingsnis 2
Į puodą supilkite 800 ml vandens, suberkite cukrų, išmaišykite ir užvirinkite. Į karštą sirupą suberkite žievelę, pavirkite ant silpnos ugnies 5 minutes, tada nuolat maišydami supilkite išbrinkusią želatiną, kai ji ištirps, supilkite citrinos sultis.
Žingsnis 3
Nuimkite nuo ugnies, perkoškite per sietelį, šiek tiek atvėsinkite ir supilkite į formeles, vazas ar kremzdeles, tada dėkite į šaldytuvą, kol susiformuos želė masė, bet neužšaldykite.
Kategorijos