Aromatinga citrinų želė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Aromatinga citrinų želė

Želė yra mažai kalorijų turintis desertas. Jis ne tik skanus, bet ir labai sveikas, nes jo pagrindą sudaro kolagenas. Šį patiekalą galima paruošti pagal bet kokį skonį. Iš vaisių pagaminta želė atrodo labai efektingai ir ryškiai.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
57 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.47/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Aromatinga citrinų želė Žingsnis 1
Aštriu peiliu nupjaukite tik viršutinį ploną geltoną citrinos žievelės sluoksnį, atsargiai nelieskite baltojo sluoksnio, nes jis yra kartus. Rankine sulčiaspaude išspauskite sultis iš nuluptų citrinų.

Žingsnis 2

Aromatinga citrinų želė Žingsnis 2
Į puodą supilkite 800 ml vandens, suberkite cukrų, išmaišykite ir užvirinkite. Į karštą sirupą suberkite žievelę, pavirkite ant silpnos ugnies 5 minutes, tada nuolat maišydami supilkite išbrinkusią želatiną, kai ji ištirps, supilkite citrinos sultis.

Žingsnis 3

Aromatinga citrinų želė Žingsnis 3
Nuimkite nuo ugnies, perkoškite per sietelį, šiek tiek atvėsinkite ir supilkite į formeles, vazas ar kremzdeles, tada dėkite į šaldytuvą, kol susiformuos želė masė, bet neužšaldykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, želė desertai, įspūdingas receptas, egzotika, paprastas, popietės užkandis, vynuogių sezonas, želė, be įprastų alergenų, receptų knyga, želė su uogomis

Kategorijos