Publikavimo data: 2025-08-18
Aromatinga kepta dorada su žolelėmis ir citrina
Dorado, arba jūrinis karpis, yra skanus delikatesas, gyvenantis atogrąžų vandenyse. Kai kuriose šalyse jis laikomas žuvimi, galinčia papuošti bet kurį stalą, ir ne veltui. Dorado mėsa labai švelni, tanki ir šiek tiek saldi, joje nedaug kaulų. Paprastai dorada kepama visa, tiesiai su galva ir uodega - gero maisto žinovai jau seniai pastebėjo, kad taip paruošta žuvis yra skaniausia. Ir tai galima priskirti dar vienam šios žuvies privalumui - nesudėtingam paruošimui, nereikalaujančiam ilgų manipuliacijų. Kepkite doradas sveikas, su citrina ir česnaku - ant grotelių arba tiesiog namuose orkaitėje.
Žingsnis 1
Specialiu įrankiu arba nedideliu peiliu nulupkite doradų skerdenas, atsargiai išimkite vidų ir virtuvinėmis žirklėmis išpjaukite žiaunas. Uodegą ir pelekus galima palikti. Dar kartą nuplaukite žuvį po tekančiu vandeniu ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Padarykite du kryžminius pjūvius vienoje žuvies pusėje, pabarstykite žuvį iš vidaus ir iš išorės druska bei pipirais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Sudėkite į kepimo indą, į vidų sudėkite česnako skilteles ir petražoles, o į pjūvius - citrinos griežinėlius.
Žingsnis 2
Dėkite kepimo indą į orkaitę ir kepkite doradas 30 minučių. Baigiantis kepimo laikui įjunkite konvekcinę arba kepsninę, kad odelė apskrustų.
Kategorijos