Publikavimo data: 2025-08-17
Aromatinga kepta plekšnė su pienu
Plekšnė yra sveika ir skani žuvis, beveik neturinti smulkių kaulų, todėl ji labai vertinga kulinarijoje. Baltoji plekšnių mėsa yra liesa ir labai švelni, švelnaus, šiek tiek saldaus skonio. Plekšnės gali būti gaminamos įvairiais būdais. Žuvis troškinama, kepama orkaitėje arba kepama keptuvėje. Kepta su pienu plekšnė būna ypač minkšta, su gardžia plutele, malonaus skonio ir aromato.
Žingsnis 1
Nuplaukite žuvį tekančiu vandentiekio vandeniu ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Atsargiai išimkite vidų ir nupjaukite pelekus.
Žingsnis 2
Patogiame giliame dubenyje sumaišykite miltus ir pieną ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Išspauskite citrinos sultis ir supilkite jas į prieskonius.
Žingsnis 3
Žuvį tolygiai iš abiejų pusių aptepkite pieno prieskoniais ir citrinos sultimis, pagal skonį pasūdykite.
Žingsnis 4
Į gerai įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir sudėkite iš abiejų pusių gerai apskrudusią žuvį.
Žingsnis 5
Kepkite plekšnes iš abiejų pusių, kol jos taps auksinės spalvos. Apverčiant žuvį į kitą pusę, ant jos uždėkite gabalėlį sviesto.
Kategorijos