Publikavimo data: 2025-08-18
Aromatinga menkė pieno padaže
Menkė yra populiariausia komercinė žuvis pasaulyje, gyvenanti šaltose jūrose. Tai skani ir sveika jūros žuvis, turinti baltą dribsnių mėsą, kurios patiekalai gana populiarūs daugelyje pasaulio šalių. Menkė yra dietinė ir gana sausa žuvis, todėl ją reikėtų virti padaže, kad būtų ne tik sveika, bet ir sultinga. Pieno padažas yra puikus priedas prie žuvies patiekalų, jis skanus ir mažai kaloringas, o patiekalas su tokiu padažu išeis švelnus, kreminis ir labai aromatingas.
Žingsnis 1
Į gilią keptuvę supilkite pieną, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, sudėkite česnaką ir sudėkite žuvį. Uždekite ant ugnies ir troškinkite 10 minučių.
Žingsnis 2
Virtuvine silikonine mentele atsargiai išimkite žuvį iš pieno, sudėkite sviestą ir grietinę, troškinkite maišydami.
Žingsnis 3
Aštriu peiliu susmulkinkite krapus ir petražoles. Išspauskite iš citrinos šaukštą sulčių, o žievelę sutarkuokite smulkia tarka. Į padažą sudėkite susmulkintas žoleles, citrinos sultis ir citrinos žievelę ir išmaišykite.
Kategorijos