Aromatinga menkė pieno padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Aromatinga menkė pieno padaže

Menkė yra populiariausia komercinė žuvis pasaulyje, gyvenanti šaltose jūrose. Tai skani ir sveika jūros žuvis, turinti baltą dribsnių mėsą, kurios patiekalai gana populiarūs daugelyje pasaulio šalių. Menkė yra dietinė ir gana sausa žuvis, todėl ją reikėtų virti padaže, kad būtų ne tik sveika, bet ir sultinga. Pieno padažas yra puikus priedas prie žuvies patiekalų, jis skanus ir mažai kaloringas, o patiekalas su tokiu padažu išeis švelnus, kreminis ir labai aromatingas.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
84 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.21/5 (19 bal.)

Žingsnis 1

Aromatinga menkė pieno padaže Žingsnis 1
Į gilią keptuvę supilkite pieną, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, sudėkite česnaką ir sudėkite žuvį. Uždekite ant ugnies ir troškinkite 10 minučių.

Žingsnis 2

Aromatinga menkė pieno padaže Žingsnis 2
Virtuvine silikonine mentele atsargiai išimkite žuvį iš pieno, sudėkite sviestą ir grietinę, troškinkite maišydami.

Žingsnis 3

Aromatinga menkė pieno padaže Žingsnis 3
Aštriu peiliu susmulkinkite krapus ir petražoles. Išspauskite iš citrinos šaukštą sulčių, o žievelę sutarkuokite smulkia tarka. Į padažą sudėkite susmulkintas žoleles, citrinos sultis ir citrinos žievelę ir išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos