Publikavimo data: 2024-10-14
Aromatinga pica su itališkomis žolelėmis
Itališka žolelių pica yra nacionalinis italų virtuvės patiekalas, kurį Italijos gyventojai valgo beveik kasdien. Šis patiekalas paplito visame pasaulyje ir tapo vienu mėgstamiausių beveik kiekvieno žmogaus patiekalų. Sultinga, sultinga ir skani pica tapo Italijos simboliu.
Žingsnis 1
Paimkite gilų dubenį, tinkamą tešlai minkyti. Supilkite į jį vandenį. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska. Šį miltų mišinį palaipsniui supilkite į vandenį ir užminkykite minkštą ir elastingą tešlą. Tada į tešlą supilkite alyvuogių aliejų ir gerai išmaišykite. Išminkykite tešlą rankomis ir palikite 20 minučių pailsėti ant stalo po rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Pomidorus supjaustykite maždaug 0,5 cm storio apskritimais. Taip pat 0,3 cm storio apskritimais supjaustykite saldžiąsias paprikas, nuluptas nuo sėklų, ir svogūnus. Paimkite dešrą, nulupkite ją nuo pakuotės, supjaustykite apvaliais griežinėliais, ne itin plonais. Inde sumaišykite picos padažą su česnaku (išspauskite jį per presą). Viską sumaišykite ir palikite 20 minučių, kad pritrauktų.
Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu ant pergamento. Išlyginkite tešlą ant pergamento ir padarykite nedidelį apvadą. Aptepkite tešlą kečupu ir padažu, kurį paruošėte anksčiau. Ant padažo sudėkite pjaustytus svogūnus, saldžiąsias paprikas, pomidorus ir dešrą bei pabarstykite itališkomis žolelėmis. Pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių. Po to picą išimkite, gausiai apibarstykite tarkuotu sūriu ir dar 5 min. pašaukite į orkaitę, tada galite patiekti.
Kategorijos