Aromatinga rausva lašiša su aštriomis bulvėmis orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Aromatinga rausva lašiša su aštriomis bulvėmis orkaitėje

Aromatinga rausva lašiša su orkaitėje keptomis aštriomis bulvėmis - skanus ir sotus pietų ar vakarienės pasirinkimas.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
127 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Aromatinga rausva lašiša su aštriomis bulvėmis orkaitėje Žingsnis 1
Žuvį nuvalykite, gerai nuplaukite, supjaustykite gabalėliais, sudėkite ant kepimo skardos, pasūdykite, apšlakstykite citrinos sultimis, pabarstykite prieskoniais (man labai patiko zira, ji žuviai suteikia labai neįprastą skonį).

Žingsnis 2

Aromatinga rausva lašiša su aštriomis bulvėmis orkaitėje Žingsnis 2
Svogūnus nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais, sudėkite ant žuvies ir tarp jų įdėkite lauro lapą.

Žingsnis 3

Aromatinga rausva lašiša su aštriomis bulvėmis orkaitėje Žingsnis 3
Bulves nulupkite ir supjaustykite 1 cm storio griežinėliais, pasūdykite. Sutarkuokite porą česnako skiltelių, įpilkite saulėgrąžų aliejaus ir prieskonių, išmaišykite.

Žingsnis 4

Aromatinga rausva lašiša su aštriomis bulvėmis orkaitėje Žingsnis 4
Ant žuvies sudėkite bulves ir pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 50 minučių. Viršų galite uždengti folija arba, kaip padariau aš, kita kepimo skardą. Atidarykite likus 15 minučių iki kepimo, kad bulvės paruduotų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos