Publikavimo data: 2025-08-17
Aromatinga rausva lašiša su aštriomis bulvėmis orkaitėje
Aromatinga rausva lašiša su orkaitėje keptomis aštriomis bulvėmis - skanus ir sotus pietų ar vakarienės pasirinkimas.
Žingsnis 1
Žuvį nuvalykite, gerai nuplaukite, supjaustykite gabalėliais, sudėkite ant kepimo skardos, pasūdykite, apšlakstykite citrinos sultimis, pabarstykite prieskoniais (man labai patiko zira, ji žuviai suteikia labai neįprastą skonį).
Žingsnis 2
Svogūnus nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais, sudėkite ant žuvies ir tarp jų įdėkite lauro lapą.
Žingsnis 3
Bulves nulupkite ir supjaustykite 1 cm storio griežinėliais, pasūdykite. Sutarkuokite porą česnako skiltelių, įpilkite saulėgrąžų aliejaus ir prieskonių, išmaišykite.
Žingsnis 4
Ant žuvies sudėkite bulves ir pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 50 minučių. Viršų galite uždengti folija arba, kaip padariau aš, kita kepimo skardą. Atidarykite likus 15 minučių iki kepimo, kad bulvės paruduotų.
Kategorijos