Publikavimo data: 2024-06-15
Aromatinga skumbrė, kepta su sojų padažu ir garstyčiomis
Kulinarai žino, kad iš skumbrės galima pagaminti daug naudingų patiekalų. Vienas iš jų pateikiamas šiame žuvies, keptos sojų padaže ir garstyčiose, variante. Tokiame marinate ji virsta kvapniu, švelnaus skonio ir tekstūros patiekalu. Šio kepimo būdo privalumas tas, kad žuvis išlaiko daugiausia naudingų maistinių medžiagų. Apskritai tai pasirodo esąs universalus patiekalas, kurį galima ruošti šeimai ir šventiniam stalui, juolab kad jis nebrangus ir ilgai neužtrunka.
Žingsnis 1
Žuvį supjaustykite 2,5-3 cm storio žiedais. Sudėkite gabalėlius į kepimo indą, pagal poreikį pasūdykite ir papipirinkite.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje sumaišykite sojų padažą ir garstyčias. Gerai išmaišykite, kad garstyčios ištirptų ir padaže neliktų gumuliukų.
Žingsnis 3
Užpilkite žuvį padažu ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje 30 minučių.
Kategorijos