Publikavimo data: 2024-06-15
Aromatinga skumbrė, kepta su žolelėmis ir česnakais
Viena vertus, skumbrėms nereikia jokių priedų, nes ši žuvis iš prigimties yra ryškaus ir sodraus skonio, kita vertus, tinkamai parinktos prieskoninės žolelės ir prieskoniai tik sustiprina arba subtiliai pabrėžia jos skonį ir aromatą. Toliau pateiktame recepte naudojama būtent tai, ko reikia šiai žuviai, - raudonėlis, pipirai, česnakas, citrina ir prieskoninės žolelės. Kartu jis paruošiamas greitai ir lengvai.
Žingsnis 1
Susmulkinkite žoleles ir pusę česnako ir sumaišykite. Kitą pusę česnako susmulkinkite, sumaišykite su džiovintais rozmarinais, druska ir pipirų grūdeliais ir sutrinkite grūstuvėje. Tada supilkite citrinos sultis ir alyvuogių aliejų ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Padėkite du folijos lakštus vieną ant kito, į vidurį įdėkite skumbrės skerdieną, aptepkite prieskonių, druskos, aliejaus ir citrinos sulčių mišiniu. Į kiekvieno iš jų vidų įdėkite žolelių ir česnakų. Iš pradžių suvyniokite vieną lakštą į voką, paskui kitą, tvirtai užspausdami kraštus. Palikite žuvį marinuotis 30 minučių kambaryje arba šaldytuve iki kitos dienos. Tada kepkite ją 190-200 laipsnių temperatūros orkaitėje 40-50 minučių.
Kategorijos