Publikavimo data: 2024-06-15
Aromatinga skumbrė su itališkomis žolelėmis
Skumbrė su itališkomis žolelėmis - nesudėtingas, bet labai skanus ir aromatingas patiekalas žuvies ir jūros gėrybių mėgėjams. Pati skumbrė yra labai riebi ir skani žuvis, kurios neįmanoma sugadinti. Kaip tik ši žuvis nėra termiškai apdorojama, tačiau kepant išsaugomas maksimalus skumbrės sudėtyje esančių naudingų medžiagų kiekis. O joje yra daug naudingų medžiagų, be vitaminų ir mikroelementų, joje yra Omega-3 ir Omega-6 riebalų rūgščių, kurios gerina organizmo nervų ir širdies bei kraujagyslių sistemų veiklą.
Žingsnis 1
Padarykite skersinius žuvies pjūvius. Perpjaukite citriną per pusę ir supjaustykite plonais griežinėliais. Pomidorus supjaustykite vidutinio storio griežinėliais.
Žingsnis 2
Pomidorų ir citrinų griežinėlius įdėkite į žuvies pjūvius, o jei jų liko, įdėkite į pilvą. Taip patiekalas bus sultingesnis, o rūgštelė suteiks pikantiškumo.
Žingsnis 3
Atsargiai perkelkite skumbrę į kepimo indą, apšlakstykite sojų padažu, pabarstykite druska, itališkomis žolelėmis ir pipirais. Uždenkite indą folija. Kepkite 180 °C temperatūroje 20 minučių, tada nuimkite foliją ir kepkite dar 20-25 minutes, kol susidarys graži plutelė.
Kategorijos