Aromatinga skumbrė su mišriomis paprikomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Aromatinga skumbrė su mišriomis paprikomis

Skumbrė - žuvis, pasaulyje dar vadinama skumbre, dėl savo prieinamumo, universalumo gaminant maistą ir vertingos sudėties plačiai paplitusi tarp daugelio šalių gyventojų. Skiriamos šios skumbrės rūšys: atlantinė, Ramiojo vandenyno, karališkoji, ispaniškoji. Skumbrėje yra B grupės vitaminų, PP, įvairių makro- ir mikroelementų, taip pat daug omega-3 ir omega-6 rūgščių.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
173 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.09/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aromatinga skumbrė su mišriomis paprikomis Žingsnis 1
Kruopščiai išvalykite žuvies vidurius ir nuplaukite. Padarykite gilius pjūvius.

Žingsnis 2

Aromatinga skumbrė su mišriomis paprikomis Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Nulupkite svogūną, supjaustykite pusžiedžiais. Bulves nulupkite, nuplaukite, supjaustykite griežinėliais. Giliame dubenyje sumaišykite majonezą su pipirų mišiniu, druska.

Žingsnis 3

Aromatinga skumbrė su mišriomis paprikomis Žingsnis 3
Sudėkite žuvį ant kepimo skardos. Į pjūvius įdėkite svogūnų žiedus, kruopščiai aptepkite padažu iš majonezo ir pipirų mišinio. Šalia sudėkite bulvių griežinėlius, taip pat užpilkite padažu.

Žingsnis 4

Aromatinga skumbrė su mišriomis paprikomis Žingsnis 4
Ant padažo užbarstykite žuvį tarkuotu sūriu. Įkaitinkite orkaitę iki 160˚C. Įdėkite kepimo skardą su patiekalu ir kepkite 35 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos