Publikavimo data: 2024-06-23
Aromatinga skumbrė su mišriomis paprikomis
Skumbrė - žuvis, pasaulyje dar vadinama skumbre, dėl savo prieinamumo, universalumo gaminant maistą ir vertingos sudėties plačiai paplitusi tarp daugelio šalių gyventojų. Skiriamos šios skumbrės rūšys: atlantinė, Ramiojo vandenyno, karališkoji, ispaniškoji. Skumbrėje yra B grupės vitaminų, PP, įvairių makro- ir mikroelementų, taip pat daug omega-3 ir omega-6 rūgščių.
Žingsnis 1
Kruopščiai išvalykite žuvies vidurius ir nuplaukite. Padarykite gilius pjūvius.
Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Nulupkite svogūną, supjaustykite pusžiedžiais. Bulves nulupkite, nuplaukite, supjaustykite griežinėliais. Giliame dubenyje sumaišykite majonezą su pipirų mišiniu, druska.
Žingsnis 3
Sudėkite žuvį ant kepimo skardos. Į pjūvius įdėkite svogūnų žiedus, kruopščiai aptepkite padažu iš majonezo ir pipirų mišinio. Šalia sudėkite bulvių griežinėlius, taip pat užpilkite padažu.
Žingsnis 4
Ant padažo užbarstykite žuvį tarkuotu sūriu. Įkaitinkite orkaitę iki 160˚C. Įdėkite kepimo skardą su patiekalu ir kepkite 35 minutes.
Kategorijos