Publikavimo data: 2024-06-16
Aromatinga skumbrė su Provanso žolelėmis orkaitėje
Skumbrė yra švelni, malonios tekstūros žuvis, kuri, tinkamai suderinus skonius, gali tapti ne tik gardžiu, bet ir išties išskirtiniu patiekalu. Aromatinga skumbrė su Provanso žolelėmis orkaitėje yra būtent toks patiekalas. Jame lengvas žuvies skonis dera su Provanso žolelių aromatu ir maloniomis baltojo vyno natomis, taip sukuriamas neįtikėtinas skonio derinys.
Žingsnis 1
Sudėkite druską, kalendrą, žoleles ir abiejų rūšių pipirus į specialų prieskonių trintuvą ir sumalkite. Gautais prieskoniais pagardinkite mėsą.
Žingsnis 2
Supjaustykite citriną plonais griežinėliais su žievele. Ant kepimo indo dugno išdėliokite citrinos griežinėlius. Ant viršaus sudėkite prieskoniais pagardintą žuvį. Ant žuvies išdėliokite šviežias žoleles ir užpilkite žuvį vyno marinatu su 1 valgomuoju šaukštu citrinos sulčių. Padėkite žuvį į šaldytuvą 1 valandai marinuotis.
Žingsnis 3
Praėjus šiam laikui, ištraukite žuvį iš marinato ir popieriniais rankšluosčiais pašalinkite jo perteklių. Kepimo skardą išklokite folija, ant žuvies uždėkite porą citrinos griežinėlių ir apšlakstykite trupučiu aliejaus. Viską pabarstykite smulkiai supjaustytais česnakais ir ant viršaus išdėliokite šviežias žoleles iš marinato.
Žingsnis 4
Viską uždenkite antrąja filė, uždėkite ant jos dar porą citrinos griežinėlių ir suvyniokite į foliją keliais sluoksniais. Kai kuriose vietose foliją pradurkite dantų krapštuku. Skumbrę kepkite 180 ℃ temperatūroje 20 minučių, kai iš folijoje esančių skylučių pasirodys garai.
Kategorijos