Publikavimo data: 2024-06-15
Aromatinga skumbrė su raudonėliais
Skumbrė - mėgstamiausia žuvis ant kasdienio ir šventinio stalo. Kodėl ji tokia populiari? Todėl, kad ši žuvis yra labai riebi ir švelni, patiekalai iš jos niekada nebus sausi, nesvarbu, ar ją kepsite, ar gruzdinsite. O dėl to joje yra labai daug žmogaus organizmui labai svarbių Omega-3 ir Omega-6 riebalų rūgščių.
Žingsnis 1
Skumbrę supjaustykite stambiais 2,5-3 cm pločio gabalais. Sumaišykite sojų padažą, citrinos sultis, garstyčias, raudonėlius ir druską. Atkreipkite dėmesį, kad sojų padažas ir taip yra gana sūrus, todėl pasistenkite nepersūdyti.
Žingsnis 2
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi. Žuvį iš abiejų pusių gerai pamirkykite marinate ir sudėkite į indą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros ir kepkite skumbrę, kol iškeps, maždaug 30 minučių.
Kategorijos