Publikavimo data: 2024-06-23
Aromatinga skumbrė su riešutais
Graikiniai riešutai - produktas, tinkantis bet kokio tipo dietai (mėsai, veganams, vegetarams), išimtis - alergiškiems žmonėms. Tokie riešutai yra vitaminų ir mineralinių medžiagų lobynas. Nepaisant didelio kaloringumo, medikai rekomenduoja periodiškai suvalgyti saują graikinių riešutų per dieną. Šis produktas turi daug omega-3 riebalų rūgščių, nesočiųjų riebalų. Taip pat yra C, A, E, B grupės, K, PP vitaminų.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite marinatui skirtus ingredientus, išskyrus česnaką. Padažą padalykite per pusę, vieną pusę supilkite į atskirą dubenį. Į vieną pusę įberkite susmulkintą česnaką.
Žingsnis 2
Išimkite iš paprikos sėklas ir supjaustykite stambiais griežinėliais. Obuolius supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis ir taip pat pašalinkite sėklas. Pusę marinato be česnakų supilkite ant kartu sudėtų obuolių ir paprikų.
Žingsnis 3
Supjaustytą skumbrę kruopščiai aptepkite česnakų marinatu. Palikite viską marinuotis 15-20 minučių.
Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 170-180ºC. Žuvį sudėkite į kepimo indą. Sudėkite obuolius ir pipirus. Išspauskite česnaką ir įdėkite rozmarino šakelę. Dėkite į orkaitę. Kepkite 20-30 minučių.
Kategorijos