Publikavimo data: 2024-06-09
Aromatingas abrikosų pyragas
Abrikosų pyragas - nepaprastai skanus ir subtilus patiekalas, kuris dėl savo elegantiškos ir ryškios išvaizdos ant šventinio stalo gali net pakeisti tortą. Į šio skanėsto sudėtį įeina tik natūralūs ingredientai, todėl nauda nė kiek nenusileidžia išvaizdai. Jis tinka bet kuriam šeimos nariui, ypač jauniausiam.
Žingsnis 1
Paimkite dubenį ir supilkite į jį cukrų, sudėkite sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską ir išminkykite tešlą. Tešla turi būti vientisa, minkšta ir nelipti prie rankų.
Žingsnis 2
Paruoškite maždaug 20-22 cm skersmens kepimo indą. Tolygiai paskirstykite tešlą ant dugno ir šonų, maždaug 3 - 4 cm aukštyje ties kraštais. Įdėkite formą į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Pagaminkite įdarą iš varškės, kiaušinių, cukraus, cinamono ir citrinos žievelės. Visus ingredientus sumaišykite mentele ir tada plakite mikseriu apie 1-2 minutes.
Žingsnis 4
Perkelkite įdarą į tešlos formą. Abrikosus supjaustykite griežinėliais, gražiai išdėliokite ant varškės masės ir lengvai įspauskite į ją. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C ir kepkite apie 1,5 valandos. Pyragas turėtų įgauti gražią rusvą plutelę. Visiškai atvėsusį jį supjaustykite, kad gražiai atrodytų ir gabalėlis neprarastų formos.
Kategorijos