Aromatingas ant grotelių keptas karpis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Aromatingas ant grotelių keptas karpis

Karpiai yra labai naudinga žuvis. Jos mėsoje gausu jodo, fosforo, cinko, sieros ir vitaminų PP ir B12. Karpius galima ruošti įvairiais būdais. Tačiau vienas iš greičiausių ir skaniausių būdų - kepti ant grotelių. Šiam tikslui geriausia rinktis veidrodinį karpį, nes nuo jo lengviau nulupti žvynus, o oda lieka nepažeista.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
128 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.06/5 (35 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aromatingas ant grotelių keptas karpis Žingsnis 1
Svogūną ir citriną supjaustykite pusžiedžiais. Česnakus sutrinkite česnakų spaudikliu.

Žingsnis 2

Aromatingas ant grotelių keptas karpis Žingsnis 2
Padarykite 5-6 skersinius pjūvius. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir aptepkite žuvį majonezu iš vidaus ir iš išorės. Į pjūvius įdėkite citrinos griežinėlių. Į žuvies vidų įdėkite svogūną, česnaką, petražoles ir porą citrinos griežinėlių. Palikite marinuotis 10-15 minučių.

Žingsnis 3

Aromatingas ant grotelių keptas karpis Žingsnis 3
Kepkite karpį kepsninėje 15-20 minučių, priklausomai nuo karščio temperatūros ir karpio dydžio. Žuvį ant grotelių apverskite maždaug kas 4 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos