Publikavimo data: 2024-05-25
Aromatingas ant grotelių keptas karpis
Karpiai yra labai naudinga žuvis. Jos mėsoje gausu jodo, fosforo, cinko, sieros ir vitaminų PP ir B12. Karpius galima ruošti įvairiais būdais. Tačiau vienas iš greičiausių ir skaniausių būdų - kepti ant grotelių. Šiam tikslui geriausia rinktis veidrodinį karpį, nes nuo jo lengviau nulupti žvynus, o oda lieka nepažeista.
Žingsnis 1
Svogūną ir citriną supjaustykite pusžiedžiais. Česnakus sutrinkite česnakų spaudikliu.
Žingsnis 2
Padarykite 5-6 skersinius pjūvius. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir aptepkite žuvį majonezu iš vidaus ir iš išorės. Į pjūvius įdėkite citrinos griežinėlių. Į žuvies vidų įdėkite svogūną, česnaką, petražoles ir porą citrinos griežinėlių. Palikite marinuotis 10-15 minučių.
Žingsnis 3
Kepkite karpį kepsninėje 15-20 minučių, priklausomai nuo karščio temperatūros ir karpio dydžio. Žuvį ant grotelių apverskite maždaug kas 4 minutes.
Kategorijos